Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgforsker venter framgang for Arbeiderpartiet

Valgforsker Bernt Aardal tror at sympatibølgen etter terrorangrepene vil gi Ap en framgang.

VENTER VEKST:  Valgforsker Bernt Aardal tror Ap vil få en oppgagng i høstens valg.Arkvifoto: Morten Holm / Scanpix
VENTER VEKST: Valgforsker Bernt Aardal tror Ap vil få en oppgagng i høstens valg.Arkvifoto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgforsker Bernt Aardal venter at terrorhandlingene vil øke valgdeltakelsen blant ungdom generelt. Han tror også at sympatibølgen som feier over landet, vil gi Ap en framgang.

- Disse siste dagene vil ganske sikkert ha en effekt på valgkampen. Det er vanskelig å tenke seg at det ikke skal bli slik, sier Aardal til NTB.

Han legger til at det likevel er viktig å skille mellom de sterke emosjonelle uttrykkene som nå preger samfunnet, og det som blir sittende av rasjonelle overveielser ved valget, og som eventuelt kan gi endringer for ett eller flere partier.

Særlig spennende synes Aardal det vil bli å se hvilken virkning massedrapene på AUF-medlemmer vil ha for mobiliseringen av førstegangsvelgere.

- Den har lenge ligger helt nede på 30 prosent, men det er all grunn til å tro at deltakelsen ved dette lokalvalget vil bli langt høyere. Reaksjonene blant ungdommer på det som skjedde på Utøya, er jo ekstremt sterke og vil nok føre til en mobilisering ved valget, sier Aardal.

(NTB)