Valgfusk kan redde Gore

NEW YORK: Republikanske valgmedarbeidere har fikset stemmer for George W. Bush slik at ugyldige stemmer ble gyldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken som nå er under oppseiling kan stille alle andre saker som verserer for retten i skyggen, og kan sende Al Gore inn i Det hvite hus. Den er reist av lokale velgere i Seminole fylke i Florida, som hevder at det skjedde valgfusk på valgdagen.

Det hele dreier seg om forhåndsstemmer. Både demokratene og republikanerne mobiliserer ved hvert valg partilojale velgere, som ikke er til stede på valgdagen, for å få dem til å sende inn poststemmer.

Mangler

Et stort antall republikanske poststemmer i Seminole manglet imidlertid viktig velgeridentifikasjon, som personnummer. Stemmene ble i første omgang avvist, men så grep valgstyrets leder, republikaneren Sandra Goard, inn.

Hun innkalte sin stab og lot republikanske valgfunksjonærer rykke inn i valgadministrasjonens kontorer for å gjennomgå stemmene. Hensikten var å få gjort de ugyldige stemmene gyldige.

Sakens fakta er ikke bestridt, og en valgfunksjonær har fortalt at stemmene ble fraktet til republikanernes lokale valghovedkvarter hvor de nødvendige personnumre ble påført. Deretter ble stemmene sendt tilbake til valgadministrasjonen.

Tikkende bombe

George W. Bush har satt noen av sine fremste advokater på saken, og advokatene behandler den som en tikkende bombe som kan sette bråstopp for Bushs mulighet til å vinne Florida.

Saken starter i retten onsdag, og hvis velgerne som har anlagt saken får medhold i at dette var valgfusk, og forhåndsstemmene i fylket blir avvist, vil det koste Bush 7500 Florida-stemmer, og kanskje drømmen om Det hvite hus.