Valgfusksaken i Drammen henlagt

Politiet henlegger valgfusksaken på bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Saken vil bli henlagt på bevisets stilling, bekrefter politiinspektør Dag Einar Lyngås ved Drammen politistasjon overfor Dagbladet.no.

- Det vi har funnet er at minst to stykker har fått femti kroner for å avgi stemme til et bestemt parti og en bestemt person. Rykter går om at det skal ha vært mange flere personer som har blitt betalt, men vi har kun avdekket to personer som har mottatt penger, sier Lyngås til Dagbladet.no.

- Når du sier bestemt parti og bestemt navn, er det Arbeiderpartiet og Yousuf Gilani?

- Jeg vil ikke bekrefte noe navn, men Arbeiderpartiet er riktig.

Valgfusksaken startet da noen fremsatte påstander om at personer i rusmiljøet i byen fikk penger og kebab for å stemme på Arbeiderpartiet under årets lokalvalg. Ap-politiker Yousuf Gilani ble samtidig beskyldt for å ha påvirket velgere inne i selve valgavlukkene mens han var funksjonær.

- Åh, det var godt å høre. Jeg har mest lyst til å gråte jeg nå, jeg sitter med tårer i øynene, sier Yousuf Gilani da han får nyheten om henleggelsen av Dagbladet.no.

Komplott

Ap-politikeren har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener seg utsatt for et komplott. Han har tidligere fått støtte både fra partikolleger og Frp-vennen Jørund Rytman.

TAKKER POLITIET:Gilani tok permisjon fra sitt verv som bystyrerepresentant etter at påstandene om valgfusk ble kjent. Nå er saken henlagt. Foto: TORBJØRN GRØNNING
TAKKER POLITIET:Gilani tok permisjon fra sitt verv som bystyrerepresentant etter at påstandene om valgfusk ble kjent. Nå er saken henlagt. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Jeg har hatt god samvittighet hele veien. Det viser også resultatet ved at saken nå er henlagt. Det som har varmet meg er alle de tusenvis av telefoner og sms fra folk som har støttet meg, og folk som har stoppet meg på kjøpesentre for å si at de støtter meg, sier Gilani.

Politiet har tidligere uttalt at de tror en nær slektning av Gilani kunne stå bak valgfusket. Arbeiderpartiet varslet at han umiddelbart ville bli ekskludert dersom det viste seg at Ap-politikeren har hatt befatning med saken.

Takker politiet

I dag føler imidlertid Gilani seg renvasket av politiet.

- Jeg har aldri vært mistenkt i saken, men jeg vil likevel rette en stor takk til etterforskerne som har tatt denne saken alvorlig og gjort en grundig jobb. De har brukt rikelig med tid og gjort en ordentlig etterforskning. sier Gilani.

- Jeg står fast på at dette har vært en svertekampanje mot meg.