Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Valgkamp handler om å love og lyve mest mulig

Nå trekker Senterparti-politikeren seg fra politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Senterpartipolitiker Tone Sofie Aglen stiller ikke til gjenvalg til Trondheim bystyre neste høst. Grunnen gir hun til Adresseavisen i dag:

- Valgkamp handler om å love og lyve mest mulig. Jeg synes det er grusomt, sa Aglen til lokalavisa si.

Til Dagbladet i kveld forteller 33-åringen at hun har mottatt masse støtte etter det ærlige utspillet.

- Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger. Det er mange politikere som er enig med meg. Fra vanlige folk hører jeg at det er bra noen endelig sier det som det er, sier Aglen om reaksjonene på spissformuleringen.

- Gratis tannhelse ikke mulig Hun mener den norske valgkampen er fordummende. At den er lite informerende. Og at den er drevet av behov for underholdning.

- Det er veldig enkelt å se hvis man følger med på den svenske valgkampen. Den er mye mer saklig og nøktern, mens den norske valgkampen får et skjær av spill, sier Aglen.

- Har du noen eksempler på tomme løfter i norske valgkamper?

- Løftet om gratis tannhelse er et godt eksempel. Alle som har et visst innblikk i utfordringene i den norske velferdsstaten, vet at det ikke er mulig å prioritere. Vi har store nok utfordringer allerede.

I Senterpartiets program for inneværende stortingsperiode, heter det forøvrig at partiet «vil arbeide for at tannhelse på sikt blir en del av helsetjenestene som dekkes av Folketrygda og at tannlegebehandling legges inn under frikortordningen.»

- Burde du ikke heller fortsatt å engasjere deg og forandret politikken i stedet for å trekke deg?

- Jeg tror en av grunnene til at jeg trekker meg, er at jeg ikke er god på spillet som går ut på å love mest mulig. Jeg er en politiker som kan si at vi ikke har mulighet til å prioritere saker, forklarer Aglen.

Refser mediene - Er ikke litt av poenget i en valgkamp å vise velgerne hva slags samfunn man vil skape?

- Valgkampen blir veldig show-off av en ideell verden, men man blir lite målt på hva man faktisk har gjort. Media er veldig lite flinke til å konfrontere politikere med faktiske resultater. Media bør ta politikken mer på alvor, noen ganger virker det som om kravet til at det er en artig nyhet er viktigere enn faktisk politikk.

Resultatet er at norske politikere er de mest mediekåte i hele verden, skal vi tro SP-politikeren.

- Du skal lete lenge etter et land som har politikere som er mer opptatt av media. Politikere lar seg styre av hva som står på forsidene av avisene.

Aglen er utdannet statsviter og vet ennå ikke hva hun skal gjøre etter valget neste år. Hun føler seg ikke ferdig med politikken, og utelukker ikke et politisk comeback i framtida.

TREKKER SEG: Tone Sofie Aglen stiller ikke til gjenvalg neste år. Foto: tonesofie.blogspot.com
TREKKER SEG: Tone Sofie Aglen stiller ikke til gjenvalg neste år. Foto: tonesofie.blogspot.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling