- Valgkampansatt gravid etter sex med Edwards

Benekter alt, men påstandene kan ødelegge valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den sladderpregede tabloidavisa National Enquirer bringer i dag en artikkel som kan skape alvorlig trøbbel for John Edwards selv om den skulle vise seg å være rent oppspinn.

I tillegg til å bli beskyldt for å være utro mens kona var kreftsyk, må han nå også håndtere påstanden om at han snart blir far til en annen kvinnes barn.

- Ble seksuelt

National Enquirer hevdet tidligere i høst å ha en sentralt plassert kilde på at kandidaten har vært utro med en kvinne som var ansatt i valgkampstaben hans. Personen som viderebragte historien var en nær bekjent av kvinnen.

- Hun hadde aldri trodd at det skulle bli seksuelt, siden John er gift og er presidentkandidat. Men det ble det - og hun falt for ham, sier den anonyme kilden til avisa.

Den gang benektet Edwards-leiren hardnakket beskyldningene. Men National Enquirer holder fast ved historien, og kom i dag med en sak om at kvinnen, nå navngitt som Rielle Hunter, er gravid i sjette måned. Angivelig skal hun ha sagt til en venn at Edwards er faren.

Den spekulative artikkelen er ledsaget av et bilde av en synlig gravid Hunter.

Forholdet mellom henne og mannen som vil bli USAs neste president skal ifølge den første avisartikkelen ha startet for halvannet år siden og pågikk angivelig i lengre tid. Rielle Hunter var i fjor leid inn av Edwards for å reise rundt med valgkampmaskineriet og lage flere minidokumentarer som skulle brukes i kampanjen.

BARE RYKTER? John Edwards-kampanjen avviser påstandene om et utenomekteskapelig forhold på det sterkeste. Foto: AP/Scanpix
BARE RYKTER? John Edwards-kampanjen avviser påstandene om et utenomekteskapelig forhold på det sterkeste. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- De var sammen når de kunne, oftest på hoteller der Edwards og valgkampstaben hans overnattet, fortalte kilden.

Pikant

Kvinnen skal først ha vært hemmelighetsfull rundt forholdet, men skal så ha fortalt vennen åpent om hvem hun hadde sex med. Til slutt skal både Edwards og den angivelige elskerinnen imidlertid ha angret på forholdet

- Hun sa at både hun og John hadde skyldfølelse og de bestemte seg for å avslutte det, sier kilden til National Enquirer.

Hvis påstandene i avisa er riktige på noe vis, er John Edwards trolig ferdig som presidentkandidat. Han har profilert seg sterkt som en trofast familiemann og har brukt kona og ungene aktivt i politikken.

Ekstra pikante er beskyldningene fordi kona Elizabeth Edwards fram til nylig har vært kreftsyk. Hun fikk brystkreft i 2004, en sykdom som blomstret opp igjen så sent som i mars i år.

Ubekreftet

National Enquirer er den samme avisa som først bragte nyhetene om Bill Clinton\'s utroskapshistorier, men beskyldningene mot Edwards er foreløpig ikke viderebragt av de største amerikanske mediene.

Avisa er også tatt i løgn før, og er kjent for å betale store pengesummer til kildene sine.

Forsida til National Enquirer har dukket opp på blant annet Drudge Report, nettstedet som leses daglig av alt som kan krype og gå av amerikanske mediefolk, politikere og ikke minst John Edwards\' valgkampfiender.

Hvis det betyr at påstandene nå begynner å skyte fart, vil de neste dagene bli svært vanskelige for presidentkandidaten.

Edwards har gjort det svært bra i valgkampen, og ligger nå foran Hillary Clinton på meningsmålinger i den viktige delstaten Iowa, der demokratene skal stemme fram sin foretrukne kandidat 3. januar.