PÅ VALGVAKE: Familien til Erna Solberg er på plass og venter på mor: Erik (12 år), far Sindre og Ingrid (14 år). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VALGVAKE: Familien til Erna Solberg er på plass og venter på mor: Erik (12 år), far Sindre og Ingrid (14 år). Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Valgkampdebut for Ernas familie

- Vi gleder oss og er stolte av Erna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HØYRES VALGVAKE, OSLO (Dagbladet): Ernas ektemann Sindre Finnes og barna Ingrid (14) og Erik (12) var blant de aller første som kom inn på Høyres valgvake på Ballroom i Oslo sentrum i kveld.

- Det er første gang vi er på selve vaken. Vi har vært innom lokalene tidligere, men vi gleder oss til å være med her i kveld, sier Sindre Finnes til Dagbladet.

Familien har benket seg på et av bordene helt nærmest scenen på Ballroom.

Erna mye borte Meningsmålingene de siste ukene viser at Høyre kan gjøre et av sine beste valg i historien. Det har vært hardt arbeid og lange dager for partiet - og for familien Solberg Finnes.

- Siden 1. august 2001 har Erna jobbet knallhardt for Høyre. Vi er stolt av henne. Det har vært mye hardt arbeid og det har vi merket ved at vi ikke har sett hennes å mye, sier Finnes.

Nå håper de at Høyre og partilederen får resultat for sitt arbeid.

- Vi håper og tror at Høyre gjør et bra valg, og at det blir bedre enn mange av de foregående valgene. I 1987 fikk Høyre 23,3, som var det tredje beste siden krigen. Slår vi 87, er jeg fornøyd, og da er nok Erna også fornøyd, sier Finnes.

Hverdag i morgen Familien Solberg Finnes skal være på valgvaken til i 22-tida i kveld. Så er det hjem. I morgen er det hverdag og skole for Ernas Solbergs nærmeste.

- Men hvis Høyre og Erna gjør et godt valg nå, da skal dere kanskje ta dere en lang og etterlengtet ferie?

- Timeplanen er nok ikke sånn, smiler Finnes.

Han utelukker dog ikke at det dukker opp en plan B.

Spent nestleder Høyres nestleder Jan Tore Sanner var sammen med Per-Kristian Foss en av de aller første som kom til valgvaken. En stor andel Høyre-folkene i Oslo var ute for å mobilisere stemmer helt til siste slutt, ifølge Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes.

Sanner er spent på kveldens resultat:

- Det har vært en spennende og hektisk valgkamp, og en veldig lokal valgkamp. Nå er jeg først og fremst spent, sier Sanner og fortsetter:

- Vi har snakket om våre egne løsninger, kunnskap i skolen og kvalitet i omsorgen, og har forsøkt å være konstruktive. Jeg har opplevd at velgerne har nikket gjenkjennende til vårt budskap, og våre ordførerkandidater har troverdighet i skole- og omsorgspolitikken.

- Hvor avgjørende er det å vinne Oslo?

- Det er klart Oslo er viktig. Det er hovedstaden vår med 600 000 innbyggere, og å beholde Fabian Stang som ordfører og Stian Berger Røsland som byrådsleder er selvfølgelig viktig for Høyre, sier Sanner.