Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgkampen hardner til

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes nominasjonsvalg i South Carolina og partimøtene for begge partier i Nevada ble et lite skritt i retning av større avklaring for begge partier i den tøffeste nominasjonsvalgkampen i moderne tid i USA.

John McCain, som fikk en søt revansje for sitt bitre nederlag for George W. Bush i South Carolina for åtte år siden, er den som kan begynne å gjøre krav på å være den ledende kandidaten i sitt parti etter en knepen seier mot Mike Huckabee.

Hillary Clinton vant over Barack Obama i Nevada, men han nekter å innrømme nederlaget og gjør krav på flere delegater enn henne. Den reaksjonen er et signal om hvor tøff denne ukas valgkamp i South Carolina blir mellom disse to. Men først skal de i dag vise solidaritet og enighet i en felles markering på minnedagen for Martin Luther King jr.

Mitt Romney vant soleklart i de republikanske partimøtene i Nevada, men endte på fjerdeplass i South Carolina.

Avklaringen i partiene ligger i at John Edwards kandidatur synes i ferd med å visne hen. Det samme gjelder for Fred Thompson som endte på en svak tredjeplass i South Carolina.

Blant demokratene handler det nå om Clinton mot Obama. Blant republikanerne handler det om McCain mot Romney med et stort spørsmålstegn ved Rudy Giuliani.

Barack Obama dro fra Nevada uten å holde den tradisjonelle talen der han anerkjente Hillary Clintons seier. Nederlaget i Nevada er det andre der Obama hadde ventet å vinne. Clinton slo ham også i New Hampshire. For å ha en sjanse den 5. februar, bør han nå vinne lørdagens nominasjonsvalg i South Carolina. Før nederlaget i Nevada ledet han med 9 prosentpoeng på Hillary Clinton i den siste meningsmålingen i avisen The State. Hillary Clintons sjanse til å vinne der ligger i at hun får så sterk støtte blant svarte kvinner at det reduserer hans store forsprang i den velgergruppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media