Diskuterte valgkampen:  Stabsjef og generalsekretær i Frp, Geir Mo, inviterte Raymond Johansen og de andre partisekretærene til et møte om valgkampen. Foto: Jo Straube
Diskuterte valgkampen: Stabsjef og generalsekretær i Frp, Geir Mo, inviterte Raymond Johansen og de andre partisekretærene til et møte om valgkampen. Foto: Jo StraubeVis mer

Valgkampen starter 13. august

Partisekretærene møttes på nytt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede mandagen etter hendelsene på Utøya og i Oslo ble det bestemt at årets valgkamp skulle utsettes til midten av august.

- Det ville være meningsløst med politiske dueller de neste ukene. Det er mange som er rammet av denne hendelsen, sa generalsekretær i Frp, Geir Mo, til NRK.no forrige uke.

Utfordring
I dag møttes partisekretærene i de syv politiske partiene på Stortinget for å diskutere valgkampens form og fremdrift.

- Utfordringen blir å finne en balanse mellom en respektfull tone og en dørgende kjedelig valgkamp, sa Lars Arne Ryssdal, generalsekretær i Høyre, i forkant av møtet.

På møtet ble det besluttet at lokal valgkamp skal starte lørdag 13. august etter klokken 12.

Dagene frem mot den lokale valgkampstarten vil blant annet bli preget av begravelsene til de omkomne og minnehøytideligheter.

Partisekretærene kommer til å ha tett kontakt i dagene fremover, men har besluttet og ikke lage noen kjøreregler for innholdet i valgkampen, sier partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen.

- I en demokratisk valgkamp kan man ikke lage kjøreregler for innholdet, det opplever jeg at det er enighet om her, sier Geir Mo.

- Vi har stor respekt for den ekstreme situasjonen arbeiderbevegelsen er i, og når Arbeiderpartiet har behov for tid har vi selvsagt forståelse for det. Samtidig er det et behov for å komme tilbake til hverdagen, i den grad det er mulig, fortsetter han.

Avdempet
I den første uken vil det være ulikt hvordan valgkampen vil fortone seg fra kommune til kommune, men den vil være avdempet, sier Johansen.

Partiene har ikke tatt stilling til de nasjonale arrangementene, men vil ha tett kontakt fremover.