Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgkampen utsatt

Alle partiene vil ha felles valgkampåpning og anmoder ungdomspartiene om å avlyse skolevalgdebattene.

Avlyser: Alle partisekretærene var i formidag samlet til et møte i Frps lokaler i OSlo. De ble der enige om å avlyse årets skolevalgkamp. Foto: Martine Aurdal
Avlyser: Alle partisekretærene var i formidag samlet til et møte i Frps lokaler i OSlo. De ble der enige om å avlyse årets skolevalgkamp. Foto: Martine Aurdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiene er enige om å utsette valgkampåpningen til midten av august, og avlyse all politisk agitasjon de nærmeste ukene. Det ble bestemt på et møte mellom alle partisekretærene på Fremskrittspartiets partikontor i ettermiddag.

- Veldig mange av dem som skulle deltatt er enten borte eller sterkt traumatiserte. Derfor er jeg glad for at alle partiene er enige om dette, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen til Dagbladet.

- Selve skolevalget skal holdes og det er viktig, men den tradisjonelle valgkampen avlyses.

Felles valgkampåpning
Initiativet til dagens møte ble tatt i går, da samtlige partiledere møttes med stortingspresidenten. De delegerte tematikken til partisekretærene, som møtes jevnlig for å bli enige om praktiske saker. Partiene snakket med en stemme under den påfølgende pressekonferansen.

- Det er meningsløst å drive politisk agitasjon nå, sier generalsekretær Geir Mo i Frp.

- Norge er endret for alltid og det tror jeg den politiske debatten vil preges av det.

Partiene vil sannsynligvis holde en felles valgkampåpning, kanskje i samsending med NRK og TV2. De ønsker en nedtonet åpning.

Skolevalg
Alle partienes partisekretærer er også blitt enige om å anmode ungdomspartiene om å avlyse de tradisjonelle skoledebattene ved høstens skolevalg. Skolevalgene skal gå som vanlig og det vil bli en form for valgkamp med informasjon om hva de ulike partiene står for.

- Det å drive skolevalgkamp i en tid da det aller største ungdomspartiet er i en så stor krise og mange av dem som ville deltatt er borte, ville vært nesten umulig. Jeg er derfor veldig glad for at alle partiene er enige om å avlyse den tradisjonelle skolevalgdebatten, sier Raymond Johansen.