«Valgkomiteen bør henrettes». Nå anmelder Ap mannen bak hatkommentaren

- Det er renspikket rasisme.

- FORFERDELIG: Raymond Johansen om kommentaren som kom som etter at Housseini ble innstilt som ny AUF-leder. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
- FORFERDELIG: Raymond Johansen om kommentaren som kom som etter at Housseini ble innstilt som ny AUF-leder. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet anmelder mannen som skrev at nominasjonskomiteen i AUF bør henrettes etter innstillingen av Mani Hussaini som ny ungdomsleder.

Partisekretær Raymond Johansen mener uttalelsen er skremmende og «helt forferdelig», og sikter til at en mann skrev «Valgkomiteen bør henrettes. Norske ungdommer uten ryggrad» på Facebook-siden til Stopp islamiseringen av Norge.

I anmeldelsen framholder Johansen at innlegget rammes av flere bestemmelser i straffeloven: oppfordring til alvorlig samfunnskriminalitet, ordensforstyrrelse, hatefull ytring og å utsette noen for hat.

Den 26 år gamle syrieren Mani Hussaini kom til Norge som tolvåring og sa han ville ta med seg sin personlige historie fra landet han er født i, inn i utøvelsen av tillitsvervet.

- Det er også et paradoks at personer med innvandrerbakgrunn som både er godt integrerte og gjør alt som man sier man skal gjøre for å bli akseptert, ikke blir akseptert, men sett på som en trussel.

- Det er renspikket rasisme, sier Johansen.

Den anmeldte mannen hadde ingen kommentarer til anmeldelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer