TILLIT TIL LYSBAKKEN:  SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder, opplyser komitéleder Tora Aasland.
TILLIT TIL LYSBAKKEN: SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder, opplyser komitéleder Tora Aasland.Vis mer

Valgkomiteen i SV står fast ved innstillingen

Innstiller fortsatt på Audun Lysbakken som ny SV-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder selv om han i dag gikk av som Barne-, likestillings og inkluderingsminister.

Det opplyser komitéleder Tora Aasland etter et komitémøte i kveld.

- Valgkomiteen har egentlig gjort ferdig sitt arbeid, for vi er en foreløpig komité. Vi har hatt en samtale i dag og kommet fram til at vi står fast ved innstillingen, sier Aasland til Dagbladet. Til syvende og sist er det Landsmøtet som bestemmer, påpeker hun.

Lysbakken kunngjorde i morges at han gikk av, men at han forsatt ville stille seg til disposisjon som SV-leder hvis landsmøtet forsatt ønsket ham.

Ifølge Tora Aasland ble det på møtet i kveld blant annet diskutert om det var problematisk å ha en SV-leder som ikke er med i regjeringen.

- Dette var et av temaene vi diskuterte. Det er viktig å bli informert om og diskutere det som er nytt i denne situasjonen vi er i, sier Aasland. 

- Men valgkomiteen mener dette ikke er så viktig at man må finne en annen leder?

- Vi holder fast ved vår innstilling, sier hun.

Aasland sier at hun personlig fortsatt støtter Lysbakkens kandidatur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han har vist lederskap og virkelig tatt ansvar. Han har vært åpen om det som var vanskelig og har tatt konsekvensene. Dette har etter min mening viktig, sier hun.

- Vi kommer til å være i beredskap, og håndtere det som måtte komme der. I SV har vi tradisjon for at det er mange meninger som kommer fram på landsmøtet og slik er det helt sikkert i år også.     
    
- Et svekket SV trener en sterk leder for å styrke seg, er Lysbakken etter denne saken den rette personen?

- Jeg mener det, fastslår Aasland.

Også Kristin Halvorsen støtter Lysbakken. Hun oppfordret tidligere i dag landsmøtet til å velge Lysbakken som leder.