Valgkomiteen i SV står fast ved innstillingen

Innstiller fortsatt på Audun Lysbakken som ny SV-leder.

TILLIT TIL LYSBAKKEN:  SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder, opplyser komitéleder Tora Aasland.
TILLIT TIL LYSBAKKEN: SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder, opplyser komitéleder Tora Aasland.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder selv om han i dag gikk av som Barne-, likestillings og inkluderingsminister.

Det opplyser komitéleder Tora Aasland etter et komitémøte i kveld.

- Valgkomiteen har egentlig gjort ferdig sitt arbeid, for vi er en foreløpig komité. Vi har hatt en samtale i dag og kommet fram til at vi står fast ved innstillingen, sier Aasland til Dagbladet. Til syvende og sist er det Landsmøtet som bestemmer, påpeker hun.

Lysbakken kunngjorde i morges at han gikk av, men at han forsatt ville stille seg til disposisjon som SV-leder hvis landsmøtet forsatt ønsket ham.

Ifølge Tora Aasland ble det på møtet i kveld blant annet diskutert om det var problematisk å ha en SV-leder som ikke er med i regjeringen.

- Dette var et av temaene vi diskuterte. Det er viktig å bli informert om og diskutere det som er nytt i denne situasjonen vi er i, sier Aasland. 

- Men valgkomiteen mener dette ikke er så viktig at man må finne en annen leder?

- Vi holder fast ved vår innstilling, sier hun.

Aasland sier at hun personlig fortsatt støtter Lysbakkens kandidatur.

- Han har vist lederskap og virkelig tatt ansvar. Han har vært åpen om det som var vanskelig og har tatt konsekvensene. Dette har etter min mening viktig, sier hun.

- Vi kommer til å være i beredskap, og håndtere det som måtte komme der. I SV har vi tradisjon for at det er mange meninger som kommer fram på landsmøtet og slik er det helt sikkert i år også.     
    
- Et svekket SV trener en sterk leder for å styrke seg, er Lysbakken etter denne saken den rette personen?

- Jeg mener det, fastslår Aasland.

Også Kristin Halvorsen støtter Lysbakken. Hun oppfordret tidligere i dag landsmøtet til å velge Lysbakken som leder.