Valgkomiteen vil ha Alvheim som nestleder

Valgkomiteen i Fremskrittspartiet vil ha veteranen John Alvheim som nestleder sammen med Siv Jensen. Alvheim erstatter Terje Søviknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkomiteens innstilling til partiets landsmøte var enstemmig, mandag kveld. Landsmøtet i Fremskrittspartiet vil bli holdt i april.

Valgkomiteens formann Oskar Grimstad understreker at en formannstrio bestående av Carl I. Hagen, Siv Jensen og John I. Alvheim vil være det beste for Fremskrittspartiet.

- Med Hagen, Jensen og Alvheim i ledelsen har vi en ledelse som representerer alle lag av folket og alle aldersgrupper. Dette er det beste laget vi har for å presentere Fremskrittspartiets alternativ i den kommende valgkamp, sier Grimstad.

I et intervju med NTB har Alvheim tidligere sagt at han kunne tenke seg å bli nestformann i partiet.

- Jeg har lyst, men det er ikke nok. Dersom jeg blir spurt, må jeg vurdere det nøye sammen med familien. Jeg må ta hensyn til både familien, arbeidssituasjonen og min egen alder, sa Alvheim, som blir 71 år i mai.

Alvheim ble lansert som Terje Søviknes' etterfølger som politisk nestformann av sitt eget fylkeslag i Telemark.

Alvheim har tidligere sagt at en eventuell kritikk av partiledelsen for håndteringen av sexbeskyldningene fra FpU-møtet i fjor også rammer ham selv, da han som resten av ledelsen har vært informert om anklagene mot Søviknes siden slutten av oktober i fjor. Han mener partiledelsen har håndtert saken på en god måte, men sier også at noe kanskje kunne vært gjort bedre.

Når det gjelder resten av sentralstyret forslår valgkomiteen gjenvalg på Åse Schmidt fra Vest-Agder, Inger-Marie Ytterhorn fra Oslo og Einar Endresen fra Rogaland.

(NTB)

<B>HAGENS DUO: Stortingsrepresentant John Ingolf Alvheim fikk en klem av Siv Jensen da han fylte 70 år i fjor.