Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgkommisjonen bekrefter Erdogans seier i Tyrkia

Valgkommisjonen i Tyrkia bekrefter at president Recep Tayyip Erdogan vant presidentvalget i landet søndag.

President Recep Tayyip Erdogan talte til sine tilhengere i Ankara søndag kveld. Foto: Presidential Press Service via AP / NTB scanpix
President Recep Tayyip Erdogan talte til sine tilhengere i Ankara søndag kveld. Foto: Presidential Press Service via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Valgresultatet viser at herr Recep Tayyip Erdogan fikk et helt klart flertall av stemmene, sa Sadi Guven, lederen for valgkommisjonen, etter at 97,7 prosent av stemmene var telt.

Han opplyser at de resterende stemmene som ennå ikke er talt opp ikke vil endre resultatet.

Like før uttalelsen til kommisjonen oppfordret opposisjonspartiet Republikansk folkeparti (CHP) tilhengerne sine til å holde seg i ro. Talsperson for det sekulære sosialdemokratiske partiet, Bülent Tezcan, ba også tilhengerne om ikke å la seg provosere av utfallet.

Muharrem Ince (54), som i løpet av valgkampen har seilt opp som Erdogans hovedutfordrer, opplyser på Twitter at han først vil komme med en uttalelse mandag morgen.

Erdogan tilhører det moderate islamistiske partiet AKP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media