Valgobservatører fra Europarådet forhindret av politi i Tyrkia

Valgobservatører fra Europarådet er blitt stoppet av tyrkisk politi og forhindret fra å observere valget i Tyrkia. – Vi ble nærmest sjikanert, sier en av dem.

Valgobservatører fra Europarådet sier de ble forhindret fra å slippe inn i flere valglokaler søndag. Foto: AP / Emrah Gurel / NTB scanpix
Valgobservatører fra Europarådet sier de ble forhindret fra å slippe inn i flere valglokaler søndag. Foto: AP / Emrah Gurel / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Politiet burde være utmerket klar over at vi var invitert og at vi skulle besøke valglokalene, sier Nikolaj Villumsen fra det danske partiet Enhedslisten. Han er valgobservatør for Europarådet og er søndag i byen Diyarbakir, sørøst i Tyrkia.

Han sier han og andre observatører først ble forhindret av politiet da de søndag morgen ville overvære åpningen av et valglokale. Senere ble de kastet ut fra et annet lokale.

Begrunnelsen for at observatørene ble kastet ut, var ifølge politiet at de ikke hadde tillatelse til å observere valget.

– Det er absurd. Valgobservatører er invitert av den tyrkiske regjeringen for å komme og se til at valget er fritt og rettferdig, sier Villumsen.

Han påpeker at det har stått politi inne i de fleste av lokalene de var inne i, noe som er imot valgreglene.

Det er om lag 350 valgobservatører til stede i Tyrkia for å overvære valget. Mandag klokken 14 skal Europarådets observatører legge fram sin vurdering av avviklingen av valget, i samarbeid med Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer