Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgsjokk på NHH

MDG like store som AP blant «morgendagens ledere».

BRAKVALG: Årets skolevalg på NHH viste en klokkeklar trend blant «morgendagens ledere». Miljøpartiet De Grønne (MDG) oppnådde hele 11,8 prosent oppslutning og er dermed like store som Arbeiderpartiet. Her ved politiker Lan Marie Berg under valgvaken til MDG på Sentralen i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRAKVALG: Årets skolevalg på NHH viste en klokkeklar trend blant «morgendagens ledere». Miljøpartiet De Grønne (MDG) oppnådde hele 11,8 prosent oppslutning og er dermed like store som Arbeiderpartiet. Her ved politiker Lan Marie Berg under valgvaken til MDG på Sentralen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Finansavisen.no:) På Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen er det fortsatt Høyre som er det dominerende partiet med 41,4 prosent oppslutning. Ved stortingsvalget i 2017 var oppslutningen 41,5 prosent.

Det melder K7 Bulletin, studentavisa NHH.

Men årets skolevalg viste likevel en klokkeklar trend blant «morgendagens ledere».

På NHH oppnådde Miljøpartiet De Grønne (MDG) hele 11,8 prosent oppslutning og er dermed like store som Arbeiderpartiet. Ved stortingsvalget i 2017 fikk MDG 4,6 prosent oppslutning til sammenlikning.

Det kan se ut til at MDG stjeler stemmer fra andre partier med klima og miljø som kjernesak.

SV oppnådde en oppslutning på 4,0 prosent, en tilbakegang fra stortingsvalget i 2017 på 3,2 prosentpoeng.

Venstre, som før øvrig er et svært populært parti blant økonomistudentene på NHH, oppnådde en oppslutning på 15,5 prosent, en nedgang fra 18,4 prosent ved skolevalget i 2017.

Bare 4,0 prosent av NHH-studentene stemte på Fremskrittspartiet, en oppgang på 0,8 prosentpoeng fra forrige skolevalg.

Hva gjelder bompengesaken er det ingen tegn til opprør blant studentene på økonomiuniversitetet i Bergen. Folkeaksjonen nei til mer bompenger fikk en oppslutning på beskjedne 1,0 prosent.

Senterpartiet, som gjorde et svært god kommunevalg, får bare 2,7 prosent oppslutning.

Interessegruppen NHH Green Team, som jobber for at NHH skal bli mer klima- og miljøvennlig, har opplevd en stor oppgang i medlemstall den siste tiden, ifølge K7 Bulletin.

Andre økonominyheter:
Spetalen hamstrer i grønn aksje
Swedbank øyner oppside- analytikerne tar grep

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling