SEIER FOR REFORM: Valgskredet for de reformvennlige regnes som en serier for president Hassan Rouhani som forhandlet fram atomavtalen.Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi
SEIER FOR REFORM: Valgskredet for de reformvennlige regnes som en serier for president Hassan Rouhani som forhandlet fram atomavtalen.Foto: AP Photo/Ebrahim NorooziVis mer

Valgskred for de reformvennlige i Teheran

Stor seier for Hassan Rouhani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De reformvennlige kandidatene har gjort rent bord i Teheran i valget på ny iransk nasjonalforsamling, viser foreløpige resultater.

Resultatene ble offentliggjort søndag morgen etter at 90 prosent av stemmene er talt opp, melder statlig TV, som viser til tall fra innenriksdepartementet.

Valgskredet for de reformvennlige innebærer en stor seier for president Hassan Rouhani i det som er det første valget etter at han sikret en atomavtale med verdenssamfunnet, som har ført til at de internasjonale sanksjonene mot Iran er avskaffet.

Kandidaten som sto på førsteplass på de konservatives liste i Teheran, Gholam-Ali Hadad Adel, kom på 31. plass, ifølge de foreløpige resultatene.

Valget fant sted fredag, og iranerne skulle både velge ny nasjonalforsamling og medlemmer av Ekspertforsamlingen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram