Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgtap kan gi kolossal overgang for Jens og Jonas

- De kommer til å få sjokk.

TØFF OVERGANG: Dersom Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre ikke blir gjenvalgt i regjering, vil overgangen til Stortinget bli et sjokk, sier tidligere regjeringspolitikere. 
Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix
TØFF OVERGANG: Dersom Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre ikke blir gjenvalgt i regjering, vil overgangen til Stortinget bli et sjokk, sier tidligere regjeringspolitikere. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis de rødgrønne taper valget førstkommende mandag, vil det bli en helt ny hverdag for flere markante statsråder. Nå advarer tidligere statsråder mot en kolossal overgang.

Hverdagen kommer til å bli helt annerledes for markante Ap-politikere som statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre, skriver VG.

KOLOSSAL OVERGANG: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik sier overgangen fra regjering til Stortinget er kolossal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KOLOSSAL OVERGANG: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik sier overgangen fra regjering til Stortinget er kolossal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- De kommer til å få sjokk. Og sjokkopplevelsen blir ekstra kraftig dersom Erna Solberg får i stand en flertallsregjering, sier tidligere familieminister Laila Dåvøy til avisen.

- SJOKK: Tidligere familieminister sier regjeringspolitikerne vil få sjokk når de havner på Stortinget. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- SJOKK: Tidligere familieminister sier regjeringspolitikerne vil få sjokk når de havner på Stortinget. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) sier at overgangen er kolossal, men at noen klarer seg godt.

- Men jeg har sett statsråder som gikk helt i frø etter at de var tilbake i Stortinget, og som trakk seg fra politikken ved første anledning, sier han.

Det blir slutt på å fraktes i svarte biler med sjåfør, å være omsvermet av journalister og få gjennomslag for det meste med rent flertall i Stortinget.

 

- Overgangen fra regjering til storting var tøff for meg. Fra å styre landet til å bli nedstemt og nedstemt og nedstemt, erindrer Dåvøy.
Høyres tidligere finansminister Per-Kristian Foss tror spesielt at Jonas Gahr Støre vil kunne oppleve overgangen som brå ettersom han ikke har sittet på Stortinget.

- For dem som har sittet åtte år i regjering uten bakgrunn fra Stortinget, vil nok overgangen bli tøff. Du har ikke et apparat rundt deg på samme måte som før, sier han.

Også Aps tidligere statsråd Karita Bekkemellem mener overgangen vil være spesielt krevende for den som ikke har vært på Stortinget før.

- Det er en mental overgang som man ikke kan forberede seg på, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling