Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Valgte afroamerikansk president av skyldfølelse

Men republikanske Michele Bachmann tror ikke USA er klar for en kvinnelig president.

KONTROVERSIELL: Republikansk kongressmedlem Michele Bachmann tror ikke Hillary Clinton vil bli president i USA. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP
KONTROVERSIELL: Republikansk kongressmedlem Michele Bachmann tror ikke Hillary Clinton vil bli president i USA. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Selv forsøkte den erkekonservative kongressrepresentanten Bachmann å bli republikanernes presidentkandidat i 2012.  Det klarte ikke hun ikke.

Nå advarer den norskættede politikeren fra Minnesota i klare ordelag mot Hillary Clinton og forklarer samtidig hvorfor hun mener Barack Obama ble valgt. Tea Party-yndlingen, som hevder at alle hennes beslutninger tas på direkte ordre fra Gud, mener at amerikanere ikke har den samme skyldfølelsen over for kvinner, som de har overfor afroamerikanere.

- Afroamerikansk skyldfølelse - Jeg tror en afroamerikansk president ble valgt på grunn av skyldfølelse. Folk har ikke den samme skyldfølelsen overfor kvinner. Det er ikke et undertrykket ønske om å kalle noen fru president, sier Bachmann i et syndikert intervju med spaltisten Cal Thomas i Tribune Media Services.

Skyldfølelsen Bachmann referer til dreier seg om USAs slavehistorie og segregeringen i sørstatene fram til 1960-tallet.

- Obama hadde fordelen med å være ny og annerledes, mens Clinton har vært i amerikansk politikk siden tidlig på 1990-tallet, sier Bachmann.

Talsmannen hennes, Dan Kotman, forklarer de kontroversielle uttalelsene til Mailonline.

- Basert på hennes egen personlige erfaring fant Bachmann ut at velgerne rett og slett ikke var interessert i å velge en president basert på kjønn, men at de var fokusert på å finne en kandidat basert på deres meritter, sier Kotman.

- Virkelig problem Hillary Clinton er den store favoritten til å bli demokratenes presidentkandidat i 2016, men Bachmann mener hun absolutt ikke er uslåelig.

- Hun har et virkelig problem når det kommer til Benghazi, sier Bachmann om terrorangrepet i Libya i 2012 som skjedde mens Clinton var utenriksminister.

Clinton og Obama-administrasjonen har fått hard kritikk for sin håndtering av Benghazi-angrepet.

Selv er Bachmann midtveis i sin siste periode i Kongressen. Hun stiller ikke til gjenvalg og kjemper mot anklager om at penger fra hennes valgkamporganisasjoner på urettmessig vis havnet hos en delstatsrepresentant i Iowa mens hun kjempet for å vinne republikanernes primærvalg der i 2012.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!