KONTROVERSIELL: Republikansk kongressmedlem Michele Bachmann tror ikke Hillary Clinton vil bli president i USA. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP
KONTROVERSIELL: Republikansk kongressmedlem Michele Bachmann tror ikke Hillary Clinton vil bli president i USA. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFPVis mer

- Valgte afroamerikansk president av skyldfølelse

Men republikanske Michele Bachmann tror ikke USA er klar for en kvinnelig president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Selv forsøkte den erkekonservative kongressrepresentanten Bachmann å bli republikanernes presidentkandidat i 2012.  Det klarte ikke hun ikke.

Nå advarer den norskættede politikeren fra Minnesota i klare ordelag mot Hillary Clinton og forklarer samtidig hvorfor hun mener Barack Obama ble valgt. Tea Party-yndlingen, som hevder at alle hennes beslutninger tas på direkte ordre fra Gud, mener at amerikanere ikke har den samme skyldfølelsen over for kvinner, som de har overfor afroamerikanere.

- Afroamerikansk skyldfølelse - Jeg tror en afroamerikansk president ble valgt på grunn av skyldfølelse. Folk har ikke den samme skyldfølelsen overfor kvinner. Det er ikke et undertrykket ønske om å kalle noen fru president, sier Bachmann i et syndikert intervju med spaltisten Cal Thomas i Tribune Media Services.

Skyldfølelsen Bachmann referer til dreier seg om USAs slavehistorie og segregeringen i sørstatene fram til 1960-tallet.

- Obama hadde fordelen med å være ny og annerledes, mens Clinton har vært i amerikansk politikk siden tidlig på 1990-tallet, sier Bachmann.

Talsmannen hennes, Dan Kotman, forklarer de kontroversielle uttalelsene til Mailonline.

- Basert på hennes egen personlige erfaring fant Bachmann ut at velgerne rett og slett ikke var interessert i å velge en president basert på kjønn, men at de var fokusert på å finne en kandidat basert på deres meritter, sier Kotman.

- Virkelig problem Hillary Clinton er den store favoritten til å bli demokratenes presidentkandidat i 2016, men Bachmann mener hun absolutt ikke er uslåelig.

- Hun har et virkelig problem når det kommer til Benghazi, sier Bachmann om terrorangrepet i Libya i 2012 som skjedde mens Clinton var utenriksminister.

Clinton og Obama-administrasjonen har fått hard kritikk for sin håndtering av Benghazi-angrepet.

Selv er Bachmann midtveis i sin siste periode i Kongressen. Hun stiller ikke til gjenvalg og kjemper mot anklager om at penger fra hennes valgkamporganisasjoner på urettmessig vis havnet hos en delstatsrepresentant i Iowa mens hun kjempet for å vinne republikanernes primærvalg der i 2012.