Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgte Benjamin

Märtha Louise og Ari Behn droppet teaterpremieren til forlover Kåre Conradi i kveld. I stedet mintes de Benjamin Hermansen i Oslo Domkirke sammen med kronprins Haakon og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 19 kom det kongelige følget til i Oslo Domkirke for å delta på minnekonserten som markerer at det er ett år siden Benjamin Hermansen ble begravet. 26. januar i fjor ble femtenåringen offer for meningsløs vold fra nynazister.

Det kommende brudeparet valgte å støtte opp om minnekonserten fremfor å gå på teaterpremiere på Torshovteateret med forlover Kåre Conradi.

Kronprins Haakon gikk inn side om side med Oslos biskop Gunnar Stålsett, mens prinsesse Märtha Louise, i lyse cowboystøvletter, lyseblå bluse og grå dress, gikk inn sammen med ordfører Per Ditlev-Simonsen. Ari Behn kom sist i det lille følget. Kronprinsesse Mette-Marit var ikke med.

Statsminister Kjell Magne Bondevik var også i Domkirken. Bondevik gikk sporenstreks bort til Benjamins mamma Marit Hermansen da han oppdaget henne i kirkebenken. Statsministeren legger ikke skjul på at det korte møtet før minnekonserten gjorde inntrykk.

- Å møte et menneske som har mistet sin kjæreste på den måten - da tenker jeg mer som pappa enn som statsminister. Det minner om hvor sårbare vi er og hvor viktig det er med mennesker som slutter opp rundt en. Det håper jeg inderlig at hun har. Jeg har ikke hilst på henne før, men jeg har følt med henne. Dette er spesielt og minner om kampen for alt menneskeverd, sa Bondevik.

Fargeblind

Marit Hermansen selv ønsket ikke å si noe til pressen i forbindelse med minnekonserten.

Utdanningminister Kristin Clemet hadde med seg to små barn til minnekonserten. En av de to holdt et godt tak i Clemets hånd mens fotografene tok bilder.

- Dette er litt todelt. Det minner om det tragiske som skjedde med Benjamin. Samtidig er det en viktig markering av at rasisme er et daglig problem, det er noe vi må tenke på året rundt, sa Clemet.

Flere andre lokale høyre-topper var også i Domkirken for å markere ettårsdagen for det tragiske dødsfallet. Både byrådsleder Erling Lae og ordfører Per Ditlev-Simonsen deltok.

- Toleranse og respekt for hverandre er utrolig viktig, sa Ditlev-Simonsen, som er ordfører for Norges mest fargerike by. Byrådsleder Erling Lae var stolt av at skolene har satt i gang arrangementet.

- Ungdommen er fargeblind. De har mer å lære oss enn omvendt.

Lars Lillo Stenberg var blant artistene som sang på konserten. Benjamins kamerat Omer Batti hadde valgt ut Michael Jackson-låta «Gone too soon» for å hylle sin døde venn.

VARMT MØTE: Bondevik gikk direkte bort til Marit Hermansen for å kondolere da han oppdaget henne.
TO SKRITT BAK: Som danskeprinsen må også Ari Behn finne seg i å gå noen skritt bak kjæresten når de to representerer sammen.
MOT RASISME:</B> Gunnar Stålsett, Kjell Magne Bondevik, Ari Behn, prinsesse Märtha Louise og lillebror kronprins Haakon gikk alle med klistremerke mot rasisme.
FULLSATT KIRKE:</B> Benkene var fulle av skoleungdommer da Oslo Domkirkes Guttekor åpnet konserten.
Hele Norges coronakart