Valgte ekteskapet - får fortsette som prest

Sokneprest Karin Larnefeldt (29) skal stå hvit brud allerede til sommeren.

FÅR FORTSETTE: Siden Karin Larnefeldt (29) valgte å gifte seg, får hun også fortsette som prest i Aurland kommune. Foto: Kjell Eldegard.
FÅR FORTSETTE: Siden Karin Larnefeldt (29) valgte å gifte seg, får hun også fortsette som prest i Aurland kommune. Foto: Kjell Eldegard. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karin Larnefeldt (29) fra Stockholm i Sverige har vikariert som fungerende sokneprest i Aurland i Sogn og Fjordane siden 2009, da hun og samboeren Axel flyttet til sognebygda. I fjor vår søkte hun om fast stilling, men da fikk hun et ultimatum av biskop i Bjørgvin bispedømme: Gift deg ellers får du ikke jobben.

Snudd i saken Hun hadde tidligere ikke bestemt seg for hva hun skulle gjøre, men nå har Larnefeldt plutselig bestemt seg for å stå hvit brud allerede til sommeren.

- Jeg og min forlovede fra Frankrike har bestemt å gifte oss til sommeren, sier Karin Larnefeldt til Vårt land.

Følge opp synet Dagbladet omtalte først om den samboende presten som fikk beskjed av bispedømmet i Bjørgvin om at hun måtte "være et forbilde som bør følge opp kirkens syn i sitt privatliv", og derfor måtte gifte seg for å kunne bo i presteboligen og fortsette i jobben.

Det tross at samboerskap blant prester blir sett annerledes på i Sverige enn i Norge, og at Larnefeldt ikke var klar over Den norske kirkens syn på samboerskap før hun søkte om jobben.

Ingen andre søkere Det var ikke andre søkere til stillingen i Aurland kommune, men siden Larnefeldt var samboer og ikke gift, måtte utnevningen vente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer