Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgte Joseph (77) ut draps-ofrene etter bokstavene i navnene deres?

Siktet for å ha drept Roxene Roggasch, Carmen Colon, Pamela Parsons og Tracy Tafoya, men politiet mistenker han står bak en lang rekke uløste drapsgåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joseph Naso (77) ble mandag denne uka pågrepet, siktet for fire drap i California.

77-åringen er siktet for drapene på Roxene Roggasch (18) i 1977, Carmen Colon i 1978, Pamela Parsons (38) i 1993 og Tracy Tafoya (31) i 1994.

Alfabetdrapene Men etterforskningen av mannen er bare såvidt i gang. Politiet mistenker at han står bak flere andre drap. Hovedårsaken til mistanken: At alle ofrene har samme forbokstav i fornavn og etternavn.

En egen spesialgruppe går nå gjennom uløste drapssaker i USA for å se om de kan knyttes til 77-åringen, skriver nyhetsbyrået AP.

Naso har jobbet som fotograf, og reist rundt i store deler av landet. På slutten av 60-tallet bodde han i Rochester i delstaten New York. Han reiste også ofte mellom byen og vestkysten på starten av 70-tallet.

SIKTET FOR FIRE DRAP: Joseph Naso. Foto: Politiet/Handout
SIKTET FOR FIRE DRAP: Joseph Naso. Foto: Politiet/Handout Vis mer

Nettopp i Rochester i samme tidsperiode ble tre unge jenter voldtatt og drept. Navnene deres: Carmen Colon (10), Wanda Walkowicz (11) og Michelle Maenza (11).

Alfabetdrapene, som de er blitt kalt, er aldri blitt oppklart, og det er laget både bøker og filmer om drapene.
 
Mark O'Donnell i New York-politiet opplyser at de ikke har annet som knytter mannen til de tre drapene enn navnpoenget og at Naso kan ha vært i området på drapstidspunktene. DNA-spor fra et av de tre ofrene stemmer ikke overens med Naso. Samtidig skiller drapene seg fra de andre ved at de tre ofrene var barn, mens de andre ofrene var voksne kvinner.

- Vi kan ikke utelukke at det er han bare basert på DNA-beviset, sier politietterforsker Allan Dombroski til lokalavisa Rochester Democrat and Chronicle.

Fant bilder Ifølge lokalavisa håper politiet nå at personer som bodde i området samtidig som Naso kan ha informasjon som kan være nyttig i etterforskningen.

New York-etterforskerne skal ha jobbet med etterforskningen mot Naso siden januar i år.

DREPT: Wanda Walkowicz.
DREPT: Wanda Walkowicz. Vis mer

Naso ble pågrepet i South Lake Tahoe mandag kort tid etter at han ble løslatt fra fengselet i El Dorado, hvor han sonet etter at han brøt vilkårene for en tidligere løslatelse.

Naso er dømt en rekke ganger tidligere, men bare for mindre alvorlig kriminalitet. Under en husransakelse i april 2010 fant politiet våpen og ammunisjon. De fant også bevis som knytter ham til de fire drapene i California han nå er siktet for. Ifølge CNN er det snakk om bilder og skriftlig materiale som knytter 77-åringen til drapene.

Risikerer dødsstraff Det er foreløpig ingen forklaring på hvorfor Naso angivelig har valgt ut drapsofre med alliterasjoner i navnet.

Det lokale politiet varslet tidlig FBI, som satte i gang en egen etterforskning.

- Han har dratt rundt i store deler av landet, og på ulike måter vært i kontakt med politiet i flere delstater. Vi mistenker at det kan være en lang rekke saker som kan knyttes til ham i mange stater, sier sheriff Mike Haley i Washoe, som var med på å starte spesialetterforskningen.

DREPT: Carmen Colon.
DREPT: Carmen Colon. Vis mer

Statsadvokat Ed Berberian sier til AP at han vil forsøke å få Naso dømt til dødsstraff.

DREPT: Michelle Maenza.
DREPT: Michelle Maenza. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media