Valgte LSK foran penga

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Lillestrøm 2-2. Arild Sundgot gjør at ingen savner Clayton Zane i Lillestrøm. Denne uka signerte han ny langtidskontrakt med LSK, og feiret det med scoring og en liten tur på byen i Norges beste fotballby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har akkurat bundet meg til klubben for tre og et halvt nye år. Og det gjør jeg bare på grunn av det fantastiske samholdet i klubben. LSK er helt unike. For jeg blir ikke rik av det. Jeg er kanskje den eneste sunnmøringen i verden som ikke tenker mest på penger, sier en smilende Sundgot til Dagbladet. # I går var han banens gigant på Lerkendal. Han vant dueller, fordelte baller, og scoret et fantastisk mål på langskudd fra 17 meter. Og som takk for innsatsen, ga trener Arne Erlandsen gutten lov til å ta én pils i trønderhovedstaden.

- Men bare én. Dette bordet med Torjus (Hansén) og Arild er verstingbordet. Etter en sån kamp er det greit å ta en pils til maten. Men jeg godtar aldri noe fest, sier Erlandsen.

Knock out

For selv Nils Arne Eggen var ydmyk som en konfirmant etter at LSK hadde RBK i kne i halvannen omgang.

- Det så ut som, dere hadde fått domkirka i hodet hele gjengen, sa en oppgitt Nils Arne Eggen til spillerne i garderoben etter kampen.

Etter en god første halvtime, endte det med knock out for Rosenborg i andre omgang.

- Det var mange som var langt under pari i dag. De står jo bare og «pelke»! sier Eggen til Dagbladet

Han mener svakheten med dette RBK-laget er at de ikke har mange nok duellspillere, spesielt framover på banen. I går var lite driv på midtbanen.

- Det jeg er mest skuffet over, er at vi ikke greier å komme raskere i angrep. Slik kampen utviklet seg, er han fornøyd med at de greide å ta det ene poenget. Vi åpnet veldig bra, men så ble vi for dårlige i angreps- og midtbaneleddet. Vi må jo duellere, sier RBK-treneren med ettertrykk.

Uten stjerner

Lillestrøm sto rett og slett fram som et mer kompakt og veltrent fotball-lag enn RBK i går. Og et lag uten stjerner. Som ofrer skjorta, og ikke spiller jålete.

- Det er sånn det skal være i LSK. Vi har ikke plass til stjerner. Her gir alle hundre prosent hele tida, og det er ofte nok til å vinne kamper. Nå går vi for bronsen i serien, sier LSK-kaptein Torgeir Bjarmann til Dagbladet.

Han var med sist gang LSK vant seriegull i 1989. Nå akter 32-åringen ikke å gi seg før han tar nok et gull med LSK.

- Nei, jeg kan sikkert spille til jeg er førti hvis kroppen holder. Nå fornyer jeg bare kontrakten med ett år hver høst. Egentlig burde jeg bare ha skippet hele 90-tallet, stått over. Hvis økonomien i klubben blir bra, og vi ikke trenger å selge spillere, så kan vi ta seriegull på nytt, sier Bjarmann.

Undervurdert

For det er de Arne Erlandsen referer til som kulturbærerne i LSK som holder laget oppe på godt norsk nivå.

- Arild Sundgot er en av dem. Han har vært i LSK siden 1997. Og det er viktig for oss å ha sånne spillere. Det varmer meg å høre at han skriver under på ny kontrakt på grunn av miljøet i klubben, sier Erlandsen.

Sundgodt selv trekker helst fram andre enn seg selv når han skal finne årsaken til LSKs framganger.

- Vi er vel det laget med flest undervurderte spillere. LSK har utrolig mange individualister. Det er bare dere i pressen som ikke ser det, sier Sundgot.

- Du er en av de undervurderte, altså?

- Nei, jeg nei. Magnus Kihlberg er én. En fantastisk spiller, som har vært god hver eneste kamp i år.

- Dine egne ambisjoner. Du var på U21. Tenker du på landslaget?

- Jeg, nei, he, he. Det er så langt ifra at tanken aldri har slått meg. Broren min (Ole Bjørn) har jo to landskamper. Han er jo mye bedre enn meg, sier Sundgot ydmykt.

I går var iallfall lillebror best på banen.

FIKK FERIE: LSK-trener Arne Erlandsen lot LSK-gutta feire med pizza og én pils etter uavgjort 2-2 borte mot RBK i går kvel. Her tar Torjus Hansén og Arild Sundgot imot tilbudet.