Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgte seg Holmlia-drapsmanns advokat

Advokat Geir Lippestad (47) representerer Anders Behring Breivik (32).

VALGTE SELV: Anders Behring Breivik (32) har valt seg advokat Geir Lippestad som sin forsvarer. Lippestad forsvarte Ole Nicolai Kvisler i saken der han ble dømt for det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen i 2001.
VALGTE SELV: Anders Behring Breivik (32) har valt seg advokat Geir Lippestad som sin forsvarer. Lippestad forsvarte Ole Nicolai Kvisler i saken der han ble dømt for det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen i 2001. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Geir Lippestad (47) representerer Anders Behring Breivik (32), som er terrorsiktet for bilbomben som tok minst sju liv i regjeringskvartalet, og for å ha skutt og drept minst 85 personer på AUF-campen på Utøya i går.

- Det er riktig, jeg er oppnevnt forsvarer. Sitter i avhør med klient. Blir sent i dag, skriver Geir Lippestad til Dagbladet i en tekstmelding.

Lippestad har også representert Ole Nicolai Kvisler, som sammen med Jo Erling Jahr ble dømt til henholdsvis 17 og 18 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen (15), det såkalte Holmlia-drapet, i 2001.

Drapet var rasistisk motivert.

Anders Behring Breivik har selv valgt advokaten.

Oslo politidistrikt opplyste tidligere i dag at advokaten ikke ønsket at hans navn skulle bli kjent.

Lippestad driver sitt eget advokatfirma. Han søkte i 2009 jobb som likestillingsombud. Han søkte også jobb som Kripos-sjef, samme år.

BISTÅR I AVHØR I KVELD: Advokat Geir Lippestad under domsavsigelsen i norgeshistoriens første rasistiske drap, der Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr ble dømt til henholdsvis 17 og 18 års fengsel. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
BISTÅR I AVHØR I KVELD: Advokat Geir Lippestad under domsavsigelsen i norgeshistoriens første rasistiske drap, der Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr ble dømt til henholdsvis 17 og 18 års fengsel. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer