Valgthrilleren i gang i Sverige

Det ligger an til tett løp mellom venstrepartiene og den borgerlige blokken i søndagens valg i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valglokalene åpnet søndag morgen klokka åtte, og de første indikasjonene på hvordan resultatet blir er ventet med valgdagsmålingene som offentliggjøres når lokalene stenger igjen søndag kveld klokka åtte. De første foreløpige resultatene er ventet mellom klokka ti og elleve om kvelden.

Spenning

Meningsmålinger tyder imidlertid på at partilederne må vente i spenning til siste stund, før det blir klart hvem som kan begynne å legge regjeringskabal.

Avstanden mellom de to blokkene, bestående av Socialdemokraterna Vänsterpartiet og Miljöpartiet på den ene siden og Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna og Centern er svært liten.

Ifølge Svenska Dagbladet kan det bli de 50.000 post- og utenlandsstemmene som vil avgjøre kampen mellom blokkene på venstre- og høyresiden. Disse stemmene vil ikke bli telt med før onsdag.

Dagens Nyheter mener imidlertid at det ligger an til en knapp seier for venstresiden, med statsminister Göran Persson i spissen, forutsatt at de får hjelp fra Vänsterpartiet og Miljöpartiet. Meningsmålinger fra sju ulike institutter pekte mot dette, skriver avisa. Men det knytter seg spenning til hvorvidt Miljöpartiet vil nå over sperregrensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer