Valgvind

Det blåser en kraftig valgvind for president Vladimir Putin i Russland. Men den lukter ikke godt, skriver Morten Strand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Russiske demokrater er ikke helt som andre demokrater. Det fikk Aleksandr Sjursjev erfare da han ble møtt av politiets batonger søndag. Han ble slått bevisstløs av disse utsendinger for det putinske «demokrati». Men i gårsdagens Dagbladet var Akelsandr igjen kommet til bevissthet. «Russland har blitt en politistat under president Putin», sa han. Og hadde ganske god bakgrunn for egne meninger.

ALLE SOM VIL kan se at noe dramatisk skjer i Putins Russland. Fra regimets side kalles det styrke. Putin har gjort det til et poeng i valgkampen før parlamentsvalget på søndag at alle som kritiserer regjeringen vil ha et splittet og svakt Russland, mens han bygger et sterkt og enhetlig land. Dette er et synspunkt som har stor oppslutning i folket. Putin har selv en oppslutning i folket på nærmere 80 prosent. Partiet hans, Enhetlig Russland, har et sted mellom 60 og 45 prosent. Likevel skrev avisa Moscow Times i går at det allerede nesten statsbærende partiet planlegger massiv valgfusk på valgdagen for å være sikre på å få to tredeler av stemmene, og et absolutt styringsdyktig flertall i et parlament praktisk talt uten opposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer