Marjorie Taylor Greene

Valgvinner advarer mot «satanistiske pedofile»

Den svært kontroversielle republikanske politikeren, Marjorie Taylor Greene, vant tirsdag primærvalget hjemme i Georgia, dermed er konspirasjonsteoretikeren på full fart mot Kongressen.

VINNER: Den omstridte kongresskandidaten, Marjorie Taylor Greene, driver valgkamp hjemme i Georgia. Foto: Olivia Morley/Rome News-Tribune via AP
VINNER: Den omstridte kongresskandidaten, Marjorie Taylor Greene, driver valgkamp hjemme i Georgia. Foto: Olivia Morley/Rome News-Tribune via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Greene er en sterk tilhenger av konspirasjonsteorien QAnon, og tror at president Donald Trump kjemper en kamp mot en krets av «dyp-stat-sabotører» som tilber Satan og bedriver seksuelle overgrep mot barn. Den fullstendig grunnløse konspirasjonsteorien har fått feste på ytterste høyre i USA.

Tirsdag vant Greene det republikanske primærvalget i Georgias 14. distrikt, ifølge AP. Distriktet, som Trump vant med 53 prosentpoeng i 2016, er svært konservativt. Alt tyder dermed på at hun vil vinne selve valget mot demokraten Kevin Van Ausdal i november.

Greene er både anklaget for rasisme og for å spre ekstreme konspirasjonsteorier. Nå kan hun bli den første åpne tilhengeren av QAnon-teorien, som faktisk ender i Kongressen.

- Slaver

Flere andre republikanske er lite begeistret. Den republikanske innpiskeren i Kongressen, Steve Scalise, støttet motkandidaten hennes i primærvalget. Andre medlemmer av Georgia-delegasjonen til Kongressen, ba også partiets minoritetsleder, Kevin McCarthy om å gjøre mer for å stanse henne, skriver Washington Post.

Tidligere i år avdekket Politico flere timer med video på Facebook hvor Greene kom med det mange anser som svært rasistiske kommentarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer