VIL FORENES MED RUSSLAND:  Et parti som mener Sør-Ossetia bør innlemmes i Russland, har vunnet valget på ny lovgivende forsamling i den georgiske utbryterrepublikken. Dette bildet er tatt fra Georgia og mot Sør-Ossetia. Foto: AP Photo/Shakh  Aivazov/NTB Scanpix
VIL FORENES MED RUSSLAND: Et parti som mener Sør-Ossetia bør innlemmes i Russland, har vunnet valget på ny lovgivende forsamling i den georgiske utbryterrepublikken. Dette bildet er tatt fra Georgia og mot Sør-Ossetia. Foto: AP Photo/Shakh Aivazov/NTB ScanpixVis mer

Valgvinner i Sør-Ossetia vil forenes med Russland

Fikk 43 prosent av stemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et parti som mener Sør-Ossetia bør innlemmes i Russland, har vunnet valget på ny lovgivende forsamling i den georgiske utbryterrepublikken.

Partiet Forent Ossetia fikk 43 prosent av stemmene i søndagens valg, opplyser valgkommisjonen. Det er første gang partiet blir representert i den folkevalgte forsamlingen.

Lederen for partiet, Anatolij Bibilov, lover at han umiddelbart vil begynne å jobbe for innlemmelse i Russland.

Sør-Ossetia erklærte uavhengighet fra Georgia tidlig på 1990-tallet, men er bare anerkjent som selvstendig stat av Russland og et fåtall andre land.

I 2008 forsøkte Georgia å ta tilbake kontrollen over regionen, men de georgiske styrkene ble slått tilbake av russiske soldater i en kort krig.

Tidligere har regjeringen i Moskva avvist sørossetiske forslag om innlemmelse i Russland. Det er imidlertid uklart om Russland vil være like avvisende denne gangen, etter annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya tidligere i år.

(NTB)