Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Valla blander seg inn

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener LO-lederens makt er et problem for regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Dagfinn Høybråten karakteriserer LO-leder Gerd-Liv Vallas makt som et stort problem for regjeringen.

Lørdag toppet LO-lederen henholdsvis Dagsavisens rangering av den rødgrønne regjeringens innsats i høst og VGs kåring av Norges mektigste personer.

Da Valla i høst tvang statsminister Jens Stoltenberg til å snu i striden om sykelønnen, fjernet hun samtidig tvilen om hvem som bestemmer «hvor skapet skal stå», mener Høybråten.

Han sier LO-lederen bare gjør jobben sin når hun seirer i saker som har med arbeidstakernes rettigheter å gjøre, men er sterkt kritisk til at Valla blant annet har deltatt i diskusjonen om statskirkeordningen.

- Dette er et uttrykk for at hun blander seg inn i stort og smått, sier han.

KrF-lederen mener Stoltenberg ikke bør være bekvem med dette bildet.

I det lange løp vil det komme en motreaksjon fordi det ikke bare er LOs 800.000 medlemmer som ser på Stoltenberg som sin statsminister, sier Høybråten.

(NTB)

HAR FOR MYE MAKT: LO-leder Gerd-Liv Vallas makt er et problem for regjeringen, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: Scanpix
HAR FOR MYE MAKT: LO-leder Gerd-Liv Vallas makt er et problem for regjeringen, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!