– Valla ble brent på bålet

Regjeringens spesialrådgiver og styremedlem i VG, Eva Joly, mener Gerd Liv Valla ble utsatt for en hekseprosess og slår fast at Ingunn Yssen ikke er et offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– I løpet av et par dager gikk Valla fra å være en av Norges mektigste kvinner og en flink forhandler til å bli hatobjekt nummer 1. For meg liknet det på en hekseprosess som aldri kunne skjedd i et annet land, sier Eva Joly (63) til Dagbladet.

I boka «La force qui nous manque» (Styrken vi mangler), som i løpet av to uker har solgt 7  000 eksemplarer i Frankrike, skriver korrupsjonsjeger Eva Joly blant annet om hvorfor hun elsker Norge. Men for balansens og rettferdighetens skyld omtaler hun også det hun mener er de negative trekkene ved det norske samfunnet.Valla og Nordby

Som aktuelle illustrasjoner på det som ifølge henne er det norske behovet for hekseprosesser bruker hun to saker som hennes egen avis har stått i spissen for: Valla og den såkalte kurdersaken hvor Trygve G. Nordby fikk krass kritikk som UDI-direktør. Den norske utgaven av boka slippes i oktober.

– Jeg har ikke noe syn på sannheten om Vallas lederstil, men jeg analyserer ekkoet saken fikk i Norge. Det var 14 000 artikler om Valla/Yssen-dramaet i løpet av 8 uker. I Frankrike eller USA hadde saken fått én notis da den begynte og én da den var løst. Men vi hadde 13|998 for mange. Ingen var i stand til å stoppe det, det var en tsunami mot Valla som skylte over landet, sier Joly til Dagbladet. Individer brennes

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer