- Valla blir ikke leder i valgkomiteen i Ap

Ifølge Dagsavisen. Skjebnedag for Valla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd-Liv Valla blir ifølge Dagsavisen ikke leder i valgkomiteen i partiet når sentralstyret i Arbeiderpartiet møtes i ettermiddag på Sørmarka konferansesenter.

Valla skal etter planen selv delta på møtet, som i dag skal behandle innstillingen til valgkomitéen i partiet.

Etter det Dagsavisen erfarer, blir ikke Valla valgt til leder. Ifølge avisens kilder ønsker man en samlende løsning som bidrar til ro, og som ikke skaper strid mellom høyre- og venstrefløyen i partiet.

En rekke sentrale partitopper har vært med på dragkampen om toppvervet. Valla skal selv ha vært med på den endelige beslutningen, etter samtaler med statsminister Jens Stoltenberg.

Det blir dermed første gang siden 1975 at LOs leder ikke leder valgkomiteen i Arbeiderpartiet. Trolig gjøres det en historisk innstilling på en person utenfor LO. Personen som er utpekt er en med lang fartstid i partiet, og som godtas av både Valla og av venstresiden i Ap, skriver Dagsavisen.

Etter det avisen erfarer, skal ikke avtroppende nestleder og parlamentarisk leder Hill-Marta Solberg være aktuell. Det samme gjelder tidligere statsminister Thorbjørn Jagland. Avisen nevner nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen som en mulig kandidat, med sin lange erfaring fra ulike verv i parti og regjering. Han ville i går kveld ikke kommentere saken.

I dag møtes også forbundslederne i LO til sekretariatsmøte kl. 11.30 i Folkets Hus. Her er det ventet at mandat for utvalget som skal granske Valla/Yssen-saken blir klart, samt hvem som skal lede det.

(NTB)

IKKE VALGT: APs sentralstyre ønsker en leder for valgkomiteen som ikke splitter partiet ytterligere. Det mener Dagsavisen. Foto: SCANPIX
IKKE VALGT: APs sentralstyre ønsker en leder for valgkomiteen som ikke splitter partiet ytterligere. Det mener Dagsavisen. Foto: SCANPIX Vis mer