Valla er drapstruet

- Vi har observert deg i mange år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag fikk Aftenposten et brev som var stilet til LO-leder Gerd-Liv Valla, hvor hun trues på livet.

- Vil ikke hjelpe med livvakter

Avsenderen skriver blant annet at det ikke vil hjelpe med livvakter og nevner flere konkrete tiltak som Valla tidligere har brukt for å beskytte seg, melder Aftenposten.no .

«LO bekrefter at LO-leder Gerd-Liv Valla i dag har mottatt en skriftlig drapstrussel, og er kjent med at kopi av brevet er sendt til diverse medier.
Drapstrusselen håndteres nå av politiet.
Vi henstiller til redaksjonen om å ikke publisere trusselbrevet i sin helhet.
Dette av personvernhensyn, og fordi brevet inneholder en rekke faktiske feil», skriver LO i en pressemelding.

Brevet, som inneholder Vallas privatadresse, åpner med Takk for sist. Gratulerer med den store dagen, og viser til når Valla har fødselsdag og hvor gammel hun blir, skriver Aftenposten.no.

– Gerd-Liv Valla er sjokkert og dypt rystet over truslene, sier informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO til NTB.

Kjenner personlige detaljer

Avsenderen kjenner til personlige detaljer rundt Vallas privatliv og refererer til episoder som skjedde for mange år siden.

Vedkommende bruker blant annet formuleringen «vi som har kunnet observere deg på nært hold gjennom mange år», ifølge Aftenposten.no.

Informasjonssjef Hammerø vil ikke kommentere hvilke følger truslene får for Vallas program, eller om Valla har bedt om økte sikkerhetstiltak.

– Politiet håndterer denne saken, sier Hammerø.

Truslene ble anmeldt mandag ettermiddag. Unni Grøndal, leder av informasjonsenheten i Oslo politidistrikt, vil ikke si om Valla nå får livvakt.

– Vi vil sette i gang de tiltak som er nødvendig, sier hun til NTB.

Slaktes

I resten av brevet blir Valla slaktet for sin lederstil. Hun beskyldes for å ha en stil som har ført til at mange mennesker har lidd unødvendig sterkt.

Etter gjentatte beskyldninger mot Valla, refererer avsenderen til metodene Stalin brukte mot sine motstandere. Han eller hun kommer med svært truende oppfordringer til LO-lederen, og fremsetter også en konkret drapstrussel mot henne, skriver Aftenposten.no.

Brevet ble sendt til avisens postboksadresse og ble åpnet på postmottaket. Deretter ble politiet varslet.