Valla er glad

Arbeidstilsynet fant ingen fryktkultur i LO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ: LO bryter arbeidsmiljøloven

Beviser at LO-kritikken var uten rot i virkeligheten

Jeg er glad for at Arbeidstilsynet ikke finner holdepunkter for at det skal ha vært noen fryktkultur i LO, sier tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla til NTB.

- Jeg er glad for at de ansatte i LO mener de har en god arbeidsplass med meningsfylte og utviklende arbeidsoppgaver. Med bakgrunn i det som skjedde i vinter, er jeg også glad for at Arbeidstilsynet ikke finner holdepunkter for at LO har vært en arbeidsplass preget av frykt, sier Valla til NTB gjennom sin advokat Harald Stabell.

Torsdag offentliggjorde Arbeidstilsynet sin rapport om arbeidsmiljøet i LO, der landets største arbeidstakerorganisasjon gis fire omfattende varsler om pålegg for brudd på arbeidsmiljøloven. Samtidig slås det fast at de ansatte i LO trives på jobben, noe som kan stå i kontrast til Fougner-utvalgets rapport der det heter at den indre kulturen i organisasjonen er gjennomsyret av frykt.

Regiondirektør Ørnulf Halmrast i Arbeidstilsynet sier imidlertid at de to rapportene ikke kan sammenlignes.

- Vi har vurdert arbeidssituasjonen til de ansatte i LO-systemet. Fougner-utvalget konsentrerte seg om konflikten mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla, sier han til NTB.

GLAD: For Arbeidstilsynets konklusjon i dag. Bildet er fra Fritt Ords Valla/ Yssen-debatt 24. mai i år.