Valla fikk klem av Jens Stoltenberg

Valla fikk klem av Jens Stoltenberg

På LO-kongressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Egentlig var planen at Gerd-Liv Valla skulle vært på årets LO-kongress som LO-leder. Men 9. mars 2007 gikk hun av etter den dramatiske «Yssen-saken». Likevel insisterer hun på at det er godt å være på plass i LOs storstue.

- Det er veldig hyggelig å være her. Men det er jo klart at det er en spesiell situasjon. Det er litt rart å være her som gjest og ikke som for fire år siden, sier hun til Dagbladet.

Valla synes det likevel er godt å være tilbake.
- Det er mange kjente her og jeg får mange klemmer, forteller hun.

I tillegg til Valla var også statsminister Jens Stoltenberg på LO-kongressen.

- Han får komme bort hit
Det er en kjent sak at det ikke akkurat har vært hjertelig mellom Valla og Stoltenberg etter at Ingunn Yssen sto fram og mente seg mobbet av LO-lederen for to år siden. Valla har åpent kritisert Stoltenbergs håndtering av den dramatiske saken, som til slutt tvang Valla til å gå.

I dag sirklet de to rundt hverandre nede i vestibylen i Folkets Hus, tett etterfulgt av pressen. På spørsmål om de to ikke skulle hilse, overhørte flere journalister Valla si at «Nei, han får komme bort hit».

- Nå holder det

Og til slutt tok Jens Stoltenberg en snartur bortom den tidligere LO-lederen for å hilse. Og fotografene sparte ikke på blitsen da han tok Vallas hånd og ga henne en klem.

- Men nå holder, sa Stoltenberg, høyt, snudde og gikk sin vei.

Valla vil overfor Dagbladet ikke si hvor lenge siden det er at hun og Stoltenberg har snakket sammen.

- Han sa jo at han sist han kom bort til meg var på Ap-landsmøte, sier Valla tørt og legger til:

- Ellers ser jeg ham jo hver dag. På tv.

Vil ikke grave i gamle ting
Det begynner å bli en stund siden hennes tidligere venn og internasjonale leder, Ingunn Yssen, sto fram i VG og mente seg mobbet av LO-leder Gerd-Liv Valla. 9.mars 2007 gikk Valla av.

Siden den gang har både Valla og Yssen gitt ut bøker med sine egne versjon av den bitre striden. Valla selv har hele tiden ment det var feil av LO å sette i gang det mye omtalte granskingsutvalget ledet av advokat Jan Fougner.

På spørsmål om hun har snakket med LO-ledelsen igjen, sier hun følgende:

- Nå skal vi legge det bak oss. Det er viktigere ting å gjøre enn å grave i gamle ting. Kongressen er den viktigste politiske arenaen, sier Valla.

På spørsmål om kommer til å drive valgkamp for de rødgrønne, sier hun følgende:
-Ja, jeg er nå litt rundt her. Klart jeg vil de rødgrønne skal fortsette.

Takket Valla
LO-leder Roar Flåthen startet sin tale til kongressen med å takke Gerd-Liv Valla for hennes innsats.
- Gerd-Liv satte sitt stempel på viktige saker. Hun ledet LO gjennom medlemsdebatten som bido til en rødgrønn regjering i 2005. Hun tok kampen for å sikre IA-avtalen og sykelønnsordningen. Hun markerte viktige LO-saker- som pensjon, likelønn og likestilling. Som LO-leder har hun bidratt til de resultater vi har oppnådd i perioden. Derfor ber jeg kongressen gi en takk til vår første kvinnelige leder, Gerd-LIv. Takk skal du ha!

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer