Valla fikk som fortjent

Et flertall av befolkningen mener Gerd-Liv Valla har fått som fortjent, og at hun ikke er blitt utsatt for en heksejakt i pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kommer fram av en meningsmåling utført av Norsk Respons, for Nordiske Mediedager. Der ble en representativt utvalg av befolkningen spurt om de mener mediene har vært for kritiske, passe kritiske eller for lite kritiske til den avgåtte LO-lederen.

Resultatene viser at hele 55 prosent av de spurte mener mediekjøret mot den avgåtte LO-lederen har vært passe, og sju prosent mener pressen har vært for lite kritisk.

Eldre mer kritiske

I et nyhetsbrev fra Nordiske Mediedager tolker professor Frank Aarebrot dette som at folk mener mediene rett og slett bare gjorde jobben sin, da avsløringene av Vallas personalpolitikk ble kjent.

Undersøkelsen viser likevel at så mange som 33 prosent mener mediene har vært for kritiske. Dette gjelder særlig oppover i aldersgruppene, mens det er færre blant de unge som mener mediepresset har vært for hardt.

- Kanskje en kan si at dette er et forventet resultat, men jeg tror en må se det i lys av at folk ikke har glemt Tønne-saken med sin dramatiske utgang. Den har nok ført til at flere enn det vi kunne forvente mener at media har vært for kritiske til Valla, sier professor Frank Aarebrot i et nyhetsbrev fra Nordiske Mediedager.

Partiavhengig

Underlagsmaterialet viser at det er langt flere fagorganiserte enn ikke-organiserte som mener pressen har vært for kritiske. Det gjelder særlig organiserte i YS.

INGEN HEKSEJAKT: Et flertall av Norges befolkning mener Valla fikk som fortjent. Foto: SCANPIX
INGEN HEKSEJAKT: Et flertall av Norges befolkning mener Valla fikk som fortjent. Foto: SCANPIX Vis mer

Partipolitisk er det flest i Arbeiderpartiet og RV, som mener kjøret mot Valla har vært for tøft. Blant APs velgere er det et flertall som mener Valla har fått en for hard behandling. Blant Høyres velgere er det bare 22 prosent som mener det samme.

Nordiske Mediedagee, som står bak meningsmålingen, er en årlig mediekonferanse som fokuserer på utviklingen i nasjonale og internasjonale medier og som tilby innblikk i ulike aspekter ved medieverdenen. Årets arrangement finner sted i Bergen i dagene 9.-11. mai.