Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

– Valla har skrevet en god og ærlig bok

Mener Fagforbundets leder Jan Davidsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange har reagert på Gerd-Liv Vallas fremstilling av dagene da Yssen-saken raste i mediene i Vallas bok «Prosessen». Jan Davidsen, leder av LOs største særforbund Fagforbundet og en av Vallas støttespillere gjennom Yssen-saken, skriver i en pressemelding at beskrivelsen av prosessen ikke virker overraskende på ham.

– Gerd-Liv Valla har skrevet en god og ærlig bok, mener Davidsen.

– Hun gir en summarisk gjennomgang av det som hendte. Beskrivelsen av prosessen innebærer ingen overraskelser for oss, fortsetter Davidsen.

– Reaksjonene som forventet

LO sentralt ønsket ikke å uttale seg om innholdet i boka i går, men uttrykte forståelse for at Valla ønsket å skrive boka.

– Dette er Gerd-Liv Vallas versjon av hvordan hun personlig opplevde situasjonen, og den får stå for hennes regning, sier LO ifølge NTB.

I boka skriver Valla blant annet at statsminister Jens Stoltenberg er konfliktsky og svak, og hevder også at Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg løy til Fougner-utvalget. Tidligere leder av Fellesforbundet Kjell Bjørndalen er en av toppene innenfor LO som får gjennomgå, og Valla beskriver under pressekonferansen i går at hun opplevde behandlingen fra ham som et dolkestøt i rygget.

Martin Kolberg uttalte i går at han er overrasket over måten han fremstilles på i Vallas bok.

- GOD BOK: Fagforbundets leder Jan Davidsen mener Gerd-Liv Vallas bok Prosessen er god og ærlig. Foto: Stian Lysberg Solum
- GOD BOK: Fagforbundets leder Jan Davidsen mener Gerd-Liv Vallas bok Prosessen er god og ærlig. Foto: Stian Lysberg Solum Vis mer

Les utdrag fra boka her.

– Gerd-Liv må ha visst at boka ville gi grobunn for nye utfall fra mange. Reaksjonene er som forventet etter boklanseringen. Med sin kompromissløse oppriktighet vet hun at hun utfordrer hele etablissementet, uttaler Davidsen i pressemeldingen.

Fagforbundet er det største LO-forbundet, med nær 300.000 medlemmer. Det har to av de 15 stemmene i LO-sekretariatet, ifølge NTB.

Roser Vallas innsats

Jan Davidsen er kjent som en av Gerd-Liv Vallas nærmeste politiske støttespillere, og på et punkt skal han ha truet med å melde hele Fagforbundet ut av moderorganisasjonen hvis ikke alle støttet opp om Valla som leder. Davidsen har avvist at dette er tilfelle. Etter at Valla gikk av som LO-leder i mars, var Davidsen en sterk pådriver for en ekstraordinær LO-kongress.

I pressemeldingen roser han også Vallas arbeid for LO.

– Boka er også en påminnelse om hvor viktig hun har vært for å gjennomføre LO-kongressens saker og vedtak. Under Vallas ledelse har LO vunnet fram med store saker. Saker som er viktige for at LOs medlemmer skal få et best mulig arbeidsliv, uttaler Davidsen.

.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media