Valla i politiavhør om drapstrusselen

Nytt trusselbrev dukket opp i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det viser seg nå at det har blitt sendt minst én kopi til av brevet som i går havnet i postkassene til Gerd-Liv Valla, LOs hovedkvarter på Youngstorget og Aftenpostens redaksjon.

- Vi har i dag blitt kontaktet av en redaksjon i en Oslo-avis som har fått et fjerde trusselbrev. Det høres ut til å være samme innhold som de tre andre, men vi er i ferd med å innhente det nå, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Brevene har et så høyt detaljnivå at politiet har tatt drapstruslene på ramme alvor, og har etter alt å dømme økt sikkerhetstiltakene rundt LO-lederen kraftig. Ifølge nyhetsbyrået ANB jobbet Valla i dag hjemmefra, med sikkerhetsvakter utplassert i gangen.

Da Dagbladet.no var i området tidligere i dag, hadde to politifolk til hest lagt patruljen sin forbi ytterdøra til Vallas bolig.

Politiet startet i går undersøkelsene av de tre første trusselbrevene for å finne gjerningspersonen. Samtidig innhenter etterforskerne opplysninger direkte fra LO-lederen.

- Valla vil bli avhørt av politiet i løpet av ettermiddagen. Vi gjør det vi mener er nødvendig i saken, men vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen eller sikkerheten rundt vedkommende, opplyser Kristiansen.

VOKTES AV POLITIET: I tillegg til økt vakthold innendørs retter politiet også trolig spesiell oppmerksomhet mot bygningen Valla bor i også utendørs. Her rir to politifolk forbi LO-lederens inngangsparti i formiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
VOKTES AV POLITIET: I tillegg til økt vakthold innendørs retter politiet også trolig spesiell oppmerksomhet mot bygningen Valla bor i også utendørs. Her rir to politifolk forbi LO-lederens inngangsparti i formiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Valla i politiavhør om drapstrusselen
<B>DRAPSTRUET:</B> LO-leder Gerd-Liv Valla jobbet i dag hjemmefra, ifølge ANB.