- Valla-innsyn uten verdi

Advokat Harald Stabell vurderer å gå til retten for å få utlevert psykolog- og psykiaterpapirer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det vedtaket om dokumentinnsyn som LO-sekretariatet har gjort i dag, er helt verdiløst. Det mener også Gerd-Liv  Valla selv, sier den tidligere LO-lederens advokat Harald Stabell til Dagbladet.no.

Valla og hennes advokat krever fortsatt å få kopi og full råderett over de to rapportene fra psykiatrere og organisasjonspsykologer på samme måte som med politidokumenter.

Nå skal Valla og Stabell vurdere om kravet skal bringes inn for tingretten. Men konklusjonen er klar: innsyn uten egne kopier er ingen løsning.

- Det er to momenter som teller før vi bestemmer oss om vi går til retten. For det første er Gerd-Liv Valla opptatt  av at LO som organisasjon ikke må bli skadelidende i en slik rettsprosess.

-Og for det andre må vi vurdere den økonomiske siden.  Valla selv må ta den økonomiske risikoen med en runde i rettsapparatet, sier Stabell.

Stabell er opptatt i Høyesterett om dagen som forsvarer for NOKAS-dømte Lars Erik Andersen. Derfor har han foreløpig bare fått snakket med Valla kjapt på telefon.

LO-sekretariatet  gir Valla innsyn i de to rapportene som hennes advokat Harald Stabell har definert som de viktigste.

Den ene rapporten er den svært omtalte og til dels omstridte psykiater-rapporten, som retter en kraftig kritikk mot Gerd Liv Vallas lederstil. Psykoanalytiker Lars Weiseth og psykiater Odd Hellesøy har laget denne rapporten.

Den andre rapporten er fra organisasjonsekspertene i Right Management, som intervjuet 30 LO-ansatte.

Men partene i  Valla-saken får bare begrenset innsyn i underlagsmaterialet, melder NTB.

Foto: JACQUES HVISTENDAHL/Dagbladet
Foto: JACQUES HVISTENDAHL/Dagbladet Vis mer

Papirene blir lånt til gjennomlesing mot taushetsplikt - av hensyn til Ingunn Yssen og de LO-ansatte som er intervjuet.

Den tidligere LO-lederen ba gjennom sin advokat Harald Stabell 24. april om å få innsyn i to rapporter, samt underlagsmateriale som ble brukt i Fougner-rapporten. 

Det skal ha vært full enighet mellom Fagforbundet og Fellesforbundet om hvorvidt Valla skulle få innsyn i rapportene.

- Det er avjørende for Valla å få innsyn i rapportene for å rette opp i sitt ettermæle, sa Stabell til NTB i går.

-UTEN VERDI: - Leseinnsyn er uten verdi, vi må ha en kopi som av politidokumenter i en straffesak, sier advokat Harald Stabell.