- Valla må si unnskyld

Ellers må LO gå i tenkeboksen, mener flere Ap-representanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - LO-miljøet er preget av frykt og folk som ikke tør si fra når noe er galt, sier flere av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter Dagbladet.no har snakket med i kveld.

- LO-familien taper på denne saken. Dette er en veldig lei situasjon, sier Aps Rolf Terje Klungland i finanskomiteen.

Flere er sterkt kritiske til Gerd-Liv Vallas håndtering av konflikten med tidligere internasjonal sekretær i LO Ingunn Yssen.

Sørlendingen mener Valla burde vært tyst da Yssens brev ble offentliggjort.

- Burde vært ydmyk

- Å gå ut slik hun gjorde var en feilvurdering. Hun hadde vokst veldig på å si unnskyld, dette handler om ydmykhet sier Klungland.

Klungeland får støtte fra Buskerud-representant Lise Christoffersen.

- Jeg synes det er på tide at begge parter strekker ut hånden og sier unnskyld, sier Christoffersen til Dagbladet.no.

- Valla må si unnskyld

Flere av representantene Dagbladet.no har snakket med råder Gerd-Liv til å si unnskyld. Ingen vil så langt si noe om hvilke konsekvenser det bør få får den omstridte LO-lederen om hun ikke gjør det.

- Men gjør hun ikke det er dette en sak for LO, som får se på saken. Hvordan vil jeg ikke legge meg opp i, sier Klungland.

- Preges av frykt

En av dem som er sterkt kritiske til Valla, tør ikke stå fram åpent av frykt for at det skal skade karrieren i Arbeiderpartiet.

- LO er gammeldags og ineffektivt, folk preges av frykt for å miste jobben fordi de ikke har noe annet å falle tilbake på. Derfor tør ikke si fra når noe er galt, sier stortingsrepresentanten.

Flere av representantene krever at Valla trekker seg som leder for Arbeiderpartiets valgkomite. Valla sitter også i Arbeiderpartiets sentralstyre, som nettopp foreslås av valgkomiteen på landsmøtet. Slik velger Valla seg selv, i kraft av å holde de to vervene samtidig.

- De prinsipielle argumentene mot denne rolleblandingen er sterke. Ingen annen plass er det noen som velger seg selv på dene måten, sier Klungland til Dagbladet.no.

- Valla må si unnskyld
- Valla må si unnskyld
- Valla må si unnskyld
STREKK UT HÅNDEN: Ap-representant Lise Christoffersen fra Buskerud mener begge parter bør si unnskyld.