- Valla og Davidsen drev utpressing av Ap

Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen med oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen mener at både Gerd-Liv Valla og Fagforbundets leder Jan Davidsen har drevet utpressing av Arbeiderpartiet.

LO-sekretariatet møtes mandag til sitt første ordinære møte etter at Gerd-Liv Valla fredag gikk av som LO-leder. Samtidig tar Kjell Bjørndalen et kraftig oppgjør med at LO har knyttet betingelser til partistøtten fra Ap.

For tøff

Fellesforbundets mektige leder gjennom 15 år mener at Valla har kjørt en for tøff linje overfor Ap og regjeringen.

- Ja, jeg synes det, når det gjelder de betingelsene som har vært reist om at hvis vi ikke får løst den og den saken, så trekkes støtten. Det har vært sagt. Det synes jeg har vært for sterkt. En kjøper seg ikke til politiske vedtak her i landet, sier Bjørndalen til Dagens Næringsliv.

Han mener også, uten å være konkret, at Fagforbundets leder Jan Davidsen har kommet med denne type trusler.

Urimelige krav

Bjørndalen, som går av som leder på landsmøtet i Fellesforbundet 10. oktober i år, mener at det faglig-politiske samarbeidet må utvikles slik at både LO og Ap får mer selvstendighet, og ikke bare basert på den ene partens premisser.

- Der synes jeg nok Gerd-Liv Valla har stilt i noen grad urimelige krav, i forhold til at vi har ulike behov. Arbeiderpartiet er et politisk parti for hele folket. Vi er en interesseorganisasjon for deler av folket, sier Bjørndalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer