Valla sier unnskyld

LO-lederen ber om unnskyldning til alle som føler seg dårlig behandlet av henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): LO-lederen går nå ut og beklager flere sider ved den siste ukas bråk rundt hennes lederstil.

I en skriftlig uttalelse til Dagsavisen ber Valla for første gang om unnskyldning til personer som føler seg dårlig behandlet av henne. Hun tar også selvkritikk på måten hun har håndtert Yssen-saken, og sier at hun opplevde torsdag og fredag i forrige uke, da Yssen gikk ut med personalsaken, som «en ren unntakstilstand».

- Jeg ser i ettertid at både pressekonferansen og den skriftlige redegjørelsen kunne oppleves som ufølsomt fra min og LO sin side. Dette tar jeg selvkritikk på. Vårt forsvar ble dessverre tolket som et angrep, sier Valla.

Har rammet hele LO

Uttalelsen i Dagsavisen er Vallas første kommentar til saken etter pressekonferansen forrige fredag.

- Jeg er direkte og kan oppleves som tøff. Dette, og det sterke engasjementet jeg har som LO-leder, ser jeg at enkelte medarbeidere kan oppleve som utilsiktet sterkt. I den grad noen føler seg dårlig behandlet, ber jeg om unnskyldning, sier Valla til Dagsavisen.

Unnskyldningen til de som føler seg dårlig behandlet, er generell, og ikke rettet mot Ingunn Yssen.

- Når det gjelder forholdet mellom Ingunn Yssen og meg, synes jeg det er leit hvis Ingunn Yssen har oppfattet noe jeg har sagt eller gjort som sårende. Det har aldri vært min hensikt, så det beklager jeg, uttaler Valla.

TAR SELVKRITIKK: Gerd-Liv Valla innrømmer at hun kunne håndtert mediepresset rundt Yssen-saken annerledes. Her fra pressekonferansen hun holdt om saken forrige fredag. Foto: Jaques Hvistendahl
TAR SELVKRITIKK: Gerd-Liv Valla innrømmer at hun kunne håndtert mediepresset rundt Yssen-saken annerledes. Her fra pressekonferansen hun holdt om saken forrige fredag. Foto: Jaques Hvistendahl Vis mer

LO-lederen innrømmer at den siste ukas bråk har skadet organisasjonen, men mener LO har en styrke som også vil bestå gjennom denne saken.

Kommenterer ikke løgnanklager

Valla ønsker også Arbeidstilsynet velkommen til å granske LOs arbeidsmiljø, og Yssen-saken spesielt.

Det har lenge vært spekulert i hvor lenge Valla kunne fortsette uten å beklage den siste ukas hendelser, og Valla skal ha sittet i møter med rådgiverne sine hele torsdag kveld, selv om ingen i LO-ledelsen har villet bekrefte dette. Etter planen skulle en unnskyldning fremføres fredag formiddag, skriver dagens papirutgave av Dagbladet.


Valla velger å ikke kommentere anklagene om løgn fra Berit Reiss-Andersen. I uttalelsen står det heller ikke noe om hvordan Valla vurderer sin fremtid som LO-leder.

VILLE ALDRI SÅRE YSSEN: Gerd-Liv Valla synes det er leit hvis Ingunn Yssen har oppfattet noe hun har sagt eller gjort som sårende. Her diskuterer Yssen saken på Tabloid.