<strong>VALLA PLUKKER FOR STØRE:</strong> Utenriksminister Jonas Gahr Støre trenger nye medarbeidere og tidligere LO-leder Gerd Liv Valla er en av åtte som har fått oppdraget med å finne egnede kandidater til UDs diplomatskole. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
VALLA PLUKKER FOR STØRE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre trenger nye medarbeidere og tidligere LO-leder Gerd Liv Valla er en av åtte som har fått oppdraget med å finne egnede kandidater til UDs diplomatskole. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Valla siler UDs diplomatspirer

Selv måtte LO-lederen gå på grunn av sin personalpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla får jobben med å plukke ut rundt 15 personer som skal få delta på UDs aspirantkurs, skriver Dagens Næringsliv.

Kurset, som strekker seg over noen år, er en diplomatskole som ender med jobb i Utenriksdepartementet.

Etter endt utdannelse sendes som regel de nyklekkede diplomatene til en eller annen utenriksstasjon for å representere Norges interesser eller en internasjonal organisasjon.

De unge håpefulle diplomatkandidatene må gjennom skriftelige oppgaver, språktester og krevdende intervjuer med både psykologer og nevndmedlemmene, før avgjørelsen faller.

Gerd-Liv Valla er en av åtte personer i aspirantnevnden, som skal sile de mange hundre søkerne, skriver Dagens Næringsliv.

Foruten henne er også Alf Håkon Hoel fra Universitetet i Tromsø, Lars Sølvberg fra Norad, Knut Sørlie fra NHO, Svein Erik Lynne fra Redd Barna, en ekspedisjonsjef i UD og representanter fra departementets fagforeninger, medlemmer av aspirantnevnden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer