Valla snakket usant

Britt Schultz, stabssjef og statssekretær for tidligere statsminister Thorbjørn Jagland, bekrefter historien der daværende justisminister Gerd-Liv Valla skal ha løyet for å overtale Berit Reiss-Andersen til å fortsette som sin statssekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Schultz bekrefter Reiss-Andersens versjon i Dagens Næringsliv og Dagsavisen i dag.

- Ja, jeg kan bekrefte at Berit Reiss-Andersens versjon er riktig. Ingen i den politiske ledelsen ved Statsministerens kontor (SMK) visste noen ting om at Berit Reiss-Andersen ønsket å slutte som statssekretær.

- Den hele kom som en overraskelse på oss, og det var jeg selv som kontaktet Reiss-Andersen da jeg fikk vite at hun ville slutte. Vi ble ikke informert av Valla, sier Britt Schultz til Dagens Næringsliv.

Det betyr at innholdet i faksen Gerd-Liv Valla sendte til Tønsberg politikammer i påsken 1997, var direkte uriktig.

Reiss-Andersen dro på påskeferie til Tønsberg, men fikk en oppringning og ble bedt om å møte på politistasjonen i Tønsberg.

- Her fikk jeg en faks fra Valla, der hun skrev at hun hadde snakket med statsministerens kontor og at de i fellesskap ba meg om å fortsette til 11. april. Det tok jeg som en klar melding fra ledelsen fra statsministerens kontor, og det var selvfølgelig greit for meg å jobbe noen uker til, sier hun.

- Verken statsministeren eller noen andre i politisk ledelse hadde hatt noen samtaler med Valla om dette. Det var først da Reiss-Andersen snakket med statssekretær Frøy Kannert at vi ble klar over saken, sier Schultz til Dagens Næringsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer