Valla varsler nye avsløringer

Vil referere fra fortrolige samtaler i sin neste bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla avslutter det stormfulle året som snart er omme med en lovnad om nye og kraftfulle trekk i 2008. Også i sin neste bok kommer hun til å referere fra fortrolige politiske samtaler, skriver Aftenposten.

«Prosessen», som Dagbladets anmelder kalte «rystende og gripende lesning om hvordan en personalsak lammet hele LO», var i dagbokform. Også den neste boka kommer inn på konflikten med Ingunn Yssen, forklarer Valla, men denne blir mer oppsummerende, sier hun til Aftenposten.  

På spørsmål om den nye boka kommer til å bli ubehagelig for noen, svarer Valla at hun ikke har noen formening om dette. Men, legger hun til:

- Jeg tror det er viktig at man er ærlig i en biografi. Og jeg mener at når politikere på toppnivå snakker sammen om politiske saker, så må man regne med å bli referert.

Les også: - Jeg føyer meg som et lam på sykehuset

Valla varsler også at hun kommer til å skrive om hvordan noen brukte Yssen-saken for å kaste henne fra lederstolen i LO. Hun sier også at hun vil skrive mer om forholdet mellom henne og tidligere LO-leder Yngve Hågensen og Fellesforbundets Kjell Bjørndalen. 

Den tidligere LO-lederen skal begynne på sin selvbiografi i januar, da hun etter fylte 60 kan kombinere en fri stilling i LO med delvis pensjon. Selvbiografien er ventet å komme ut i 2009.

Er Gerd-Liv Valla årets navn? Stem på din favoritt blant de ti kandidatene her.

STORMVARSEL: Gerd-Liv Valla lover nye avsløringer i ny bok. Tidligere LO-topper og politikere har grunn til å grue seg. Foto: Jørn H. Moen
STORMVARSEL: Gerd-Liv Valla lover nye avsløringer i ny bok. Tidligere LO-topper og politikere har grunn til å grue seg. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Valla varsler nye avsløringer
NY BOK: Gerd-Liv Valla varsler ny bok i 2009. Her er den tidligere LO-lederen under en pressekonferanse i Litteraturens hus i Oslo, i forbindelse med lanseringen av «Prosessen».