Valla vil ha fri hver mandag

understreker at 6-timersdagen bare vil passe for noen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går trakk hun fram sitt trumfkort i debatten om arbeidstidsreduksjonene: To direktører og en fagforeningstillitsvalgt fra Toyota-verkstedet i Göteborg som alle skrøt 6-timersdagen opp i skyene.


Siden ordningen med sekstimersskift ble innført i 2002 har de økonomiske resultatene blitt betydelig bedre og sjukefraværet markert mindre.
De ansattes «gevinst» er en arbeidsdag på 6,5 timer inkludert matpause.

Kortere ventetid

Bedriftens fortjeneste er utvidet åpningstid. Nå tar de imot kunder fra klokka 06 om morgenen til klokka 18.15 om ettermiddagen. Verkstedet har også åpent fire timer hver lørdag og søndag.

Alt dette har ført til kortere ventetider for kundene, og dermed økt pågang av kunder.

LO-leder Gerd-Liv Valla understreker at begrepet «6-timersdagen» ikke er dekkende for hva LO ønsker. Det er snakk om en arbeidstidreduksjon ned mot 30 timer i uka. Alt vil ikke bli krevd i en jafs, og alle vil ikke ha lik modell.

Motytelser

-  Det er snakk om gradvise reduksjoner. Jeg tror dessuten ikke 6-timersdagen passer for alle. Noen vil heller ha firedagers uke. Det kan gjelde folk som har lang reisetid til jobben. Jeg vil ha fri hver mandag, sier Valla.

Arbeidsgiverne vil trolig kreve å utvide tida som arbeidsdagene skal organiseres innenfor.

Det blir neppe 6-timers arbeidsdag mellom 9 og 16.

Bedriften vil ønske å utnytte dyrt produksjonsutstyr over lengre tid på døgnet.

FLEKSIBEL: LO-leder Gerd-Liv Valla mener både ledelse og ansatte må vise fleksibilitet for å komme fram til gode ordninger.