Valla vil ikke ha bursdag

Takket nei til LO-feiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om tre dager, den 25. januar, fyller tidligere LO-leder Gerd Liv Valla 60 år. Det har vært uklart om LO skulle feire bursdagen hennes, slik de har for tradisjon å gjøre for alle sine ledere. Men i dag er det klart at Valla ikke ønsker noen feiring av 60-årsdagen sin i LO-regi.

På nettsiden til LO ligger det i dag følgende melding:

«LO har tradisjoner for å markere 60 årsdager også for avgåtte tillitsvalgte - i samråd med den det gjelder. I forbindelse med Gerd-Liv Vallas 60 årsdag, blir det ingen markering i regi av LO på dagen den 25. januar. Dette på bakgrunn av Gerd-Liv Vallas egen vurdering.»

Valla trakk seg som leder 9. mars i fjor etter den mye omtalte Yssen-saken. Hun er i dag fortsatt ansatt i organisasjonen.

LO opplyste tidligere denne måneden at ville markere jubiléet, dersom Valla ønsket det selv.

- Vi har en tradisjon for å feire våre avgåtte tillitsvalgte, sa informasjonssjef Jenny Ann Hammerø til Dagbladet.no for et par uker siden.

Da LO-leder Yngve Hågensen fylte 60 år i 1998 inviterte organisasjonen 300 gjester, deriblant daværende statsminister Kjell Magne Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer