Valla vil reise debatt

LO-nestleder Gerd-Liv Valla vil at LOs fagorganiserte skal ha flere fordeler enn ikke-medlemmer. I den forbindelse har tanken om en LO-avgift for uorganiserte kommet fram. - Jeg vil først og fremst ha en debatt og legger ingen prestisje i saken, sier Valla til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv skriver i dag at LOs nye frontfigur vil gi høyere lønn til LO-medlemmer enn til uorganiserte. Ideen om en tariffavgift for uorganiserte blir også lagt fram. Her skal ikke-medlemmer betale en avgift for «vedlikehold» av tariffavtalen.

I tillegg er det mulig at ferie- og fritidsreformer som forhandles fram i framtiden bare skal komme LO-medlemmene til gode.

- Dette er punkter vi har blitt bedt om å vurdere fram mot kongressen i mai neste år. Men ingenting er bestemt ennå. Hovedsaken er å reise en debatt og jeg legger ikke noen prestisje i saken. Men det er helt galt å unnlate og ta opp hva som oppleves som urettferdig på grasrota, sier den kommende LO-lederen til Dagbladet.no.

Valla understreker gang på gang at tanken om en LO-avgift for uorganiserte er én av flere mulige løsninger.

- Det er ikke en liten jobb vi har med å kjempe om rettighetene, og jeg skjønner at folk synes det er dypt urettferdig at folk får LO-goder - uten å betale for dette, sier Valla.