Valla visste om Stoltenbergs planer

Fikk beskjed i mars om ny sykelønnsordning. Stort opprørsmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): LO-leder Gerd Liv Valla så både sjokkert og rasende ut da Bjarne Håkon Hanssen tirsdag fortalte om endringene i sykelønnsordningen. Men Dagens Næringsliv skriver i dag at Valla visste om regjeringens planer helt siden mars.

Valla bekrefter dette overfor avisa.

- Jens har nevnt dette for meg i flere omganger, første gang i mars. Hver gang advarte jeg han på det sterkeste. Jeg synes tanken var så pinlig at jeg ikke ville avsløre den for noen, noe så dumt trodde jeg ikke regjeringen ville gjøre, sier Valla.

Bryter spillereglene

LO-lederen mener det er trist at en rødgrønn regjering opptrer slik at hele avtalen om et inkluderende arbeisliv (IA-avtalen) står i fare. Hun mener angrep på sykelønnsordningen har vært en gjenganger i alle årene hun har vært i fagbevegelsen, men trodde ikke det ville bli en rødgrønn regjering som overkjørte LO på dette.

- Det tærer på tilliten til Ap å se sentrale personer der si «pytt, pytt, dette går nok over.» Jeg synes ikke dette er måten man skal samarbeide på. For oss er avtaler hellige, vi sliter med en del useriøse arbeidsgivere der vi må gå til retten for å hjelpe folk. At vår egen regjering har så manglende kunnskap om spillereglene er overraskende og trist, sier Valla.

Les også: Nettmøte med Akademikernes leder Christl Kvam.

Uvanlig gode venner

SAMSTEMTE: NHO-sjef Finn Bergesen og LO-leder Gerd Liv Valla er uvanlig samstemte i kritikken av regjeringens forslag til endringer i sykelønnsordningen. Foto: Scanpix
SAMSTEMTE: NHO-sjef Finn Bergesen og LO-leder Gerd Liv Valla er uvanlig samstemte i kritikken av regjeringens forslag til endringer i sykelønnsordningen. Foto: Scanpix Vis mer

Et uvanlig samarbeid fortsetter på dagens store opprørsmøtet i regi av LO. NHOs leder er en sjelden mann å se på Youngstorget, men i kampen mot regjerings nye sykelønnsordning står de sammen med LO.

Hovedorganisasjonene i norsk arbeidsliv er samlet til møte for å planlegge reaksjonen mot regjeringen. NHOs sjef Finn Bergesen jr., LO-leder Gerd-Liv Valla, YS-leder Randi Bjørgen, Akademikernes leder Christl Kvam, Unios leder Anders Folkestad og direktør i Handels- og Servicenæringenes hovedorganisasjon, Vibeke Hammer Madsen er nå samlet på Youngstorget.

Flere har allerede fremmet forslag om politisk streik, dette blir trolig tatt opp i dag. Også Bergesen har varslet kraftige aksjoner mot regjeringen.

Dagbladet.no følger møtet i formiddag.

Valla visste om Stoltenbergs planer