Valla vurderer søksmål mot LO

Fortsetter krigen mot LO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I boka «Min historie», som kommer mandag, vil Valla ta oppgjør med sin tidligere turkamerat og politisk nære venn Jens Stoltenberg. På pressekonferansen mandag formiddag kommer hun også til å kommentere striden mot LO, som har nektet å gi ut psykiaterrapportene som lå til grunn for Fougner-utvalgets konklusjon om mobbing.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i dag gjør Valla det klart at hun ikke akter å godta at Fougner-granskningen og de sakkyndige psykiaterne Lars Weisæth og Odd H. Hellesøys dom over henne blir stående.

Hun anklager psykiaterne for å misbruke sitt fag og la seg bruke i en prosess mot henne. Hennes motsvar blir trolig søksmål mot LO.

Misbruk av psykiatri

– Det kan ikke være sånn i Norge i 2007 at psykiatere kan fri seg fra etikken gjennom å opptre som konsulenter. Vi har sett bruk av psykiatri i Norge tidligere også. Hamsun er et åpenbart eksempel i dette tilfellet. Jeg håper ingen flere skal bli nødt til å oppleve det samme som meg, sier Valla, og karakteriserer Fougner-granskningen som en inkvisisjon.

– I det ordet ligger at etterforsker, anklager og dommer er én og samme person. Du har ingen ankemuligheter. Rettssikkerhet skal ikke være pynt på kaka, men i denne sammenhengen er alt vi forbinder med rettssamfunnet borte. Når de i tillegg trekker inn psykiatere som karakteriserer og nesten diagnostiserer deg uten en eneste metodisk tilnærming, da er vi ganske ute å kjøre, sier Valla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer