Blind hund

Valpen Maverick hjelper Charlie (11) med å se

Ble rammet av grå stær og måtte fjerne begge øynene. Nå har familien skaffet seg en liten hjelper.

BLIND: Hunden Charlie måtte fjerne begge øynene da han ble rammet av grå stær. Nå har han fått en nytt familiemedlem, som hjelper han i hverdagen. Foto: Privat
BLIND: Hunden Charlie måtte fjerne begge øynene da han ble rammet av grå stær. Nå har han fått en nytt familiemedlem, som hjelper han i hverdagen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For tre år siden tok livet en dramatisk vending for golden retrieveren Charlie. Han ble rammet av grønn stær og hadde store smerter.

Etter månedsvis med behandlinger og konsultasjoner med spesialister bestemte eierne, Chelsea og Adam Stipe, at det beste ville være å fjerne hans venstre øye.

- Han var ukontrollerbar på medisiner, så det var det beste alternativet for ham. Det var en ekstremt kostbar affære, og derfor en vanskelig beslutning, men vi stolte på at spesialistene visste hva som var best, sier Chelsea til Dagbladet.

Røff start

Et år seinere begynte han å miste synet og få store smerter i sitt høyre øye. Dette måtte til slutt også opereres bort.

Han tilpasset seg relativt godt til sin nye tilværelse, kan eierne fortelle. Han liker fortsatt å leke og gå turer, men alt er ikke like lett som før. Nå er Chelsea gravid, og like før nyttår bestemte paret seg for å skaffe seg en ny hund som deres kommende barn kan vokse opp med.

På selveste nyttårsaften flyttet Maverick inn i familiens hjem. Chelsea kan fortelle at de fikk en røff start på forholdet. Maverick er svært energisk, det likte ikke Charlie i starten.

Etter hvert begynte Maverick å skjønne at det var noe annerledes med Charlie. Da de lekte, skjønte han at Charlie iblant mistet lekene. Han plukket dem opp og plasserte dem foran ham, slik at han kunne plukke dem opp igjen.

Kjendishunder

Etter en liten innkjøringsfase, kommer de nå svært godt overens. Når de går tur er de nesten som to sledehunder, fortalte Chelsea den amerikanske TV-kanalen NBC forrige uke.

Etter at hun sendte inn deres historie til WeRateDogs, som blant annet har en Instagram-konto med nærmere en million følgere, ble de nemlig kjendiser over natta. De anbefalte henne å starte opp sin egen konto. Da det var gjort strømmet følgerne til. I løpet av det første døgnet hadde de allerede 20 000 av dem.

Chelsea sier til Dagbladet at de er overveldet av den enorme oppmerksomheten, men at det er hyggelig å vise fram hundenes liv når de får så mange positive tilbakemeldinger i retur.

- Men først og fremst er vi glade for at Maverick har hjulpet Charlie ved å tilføre ham litt ungdommelighet. Han tar initiativ til å leke og hjelper til med å holde ham aktiv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer