MISHANDLET: Sally måtte amputere beinet etter å ha blitt mishandlet av eierens kjæreste. Den amerikanske mannen er dømt til ett års fengsel i New York for grovt dyrplageri. Foto: Stacey Axelrod / AP / NTB scanpix
MISHANDLET: Sally måtte amputere beinet etter å ha blitt mishandlet av eierens kjæreste. Den amerikanske mannen er dømt til ett års fengsel i New York for grovt dyrplageri. Foto: Stacey Axelrod / AP / NTB scanpixVis mer

Valpen Sally måtte amputere beinet etter mishandling. Nå må gjerningsmannen i fengsel

- Så inhumane handlinger krever en fengselsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk mann er dømt til ett års fengsel i New York for å ha mishandlet kjærestens valp slik at den mistet det ene beinet.

Roberto Martínez erklærte seg skyldig etter tiltalen om grovt dyrplageri, ifølge statsadvokat Darcel Clark i bydelen Bronx.

- Så inhumane handlinger krever en fengselsstraff. Vi vil ikke akseptere grusomheter mot forsvarsløse dyr, sier Clark, ifølge New York Daily News.

I september i fjor løftet Martinez den da åtte måneder gamle valpen Sally opp til skulderhøyde før han slang henne ned i gulvet. Valpen prøvde å komme seg vekk, men klarte ikke gå.

- Falt ned trappa

Kjæresten sa til veterinæren at hunden hadde falt ned trappa. Veterinæren fant imidlertid tegn til tidligere mishandling av valpen, inkludert flere brukne ribbein.

Hunden av blandingsrase ble til slutt reddet og fikk amputert det høyre bakbeinet.

Dyrevernsorganisasjonen ASPCA uttrykker takknemlighet overfor politiet og påtalemyndigheten.

- Sassy, som nå heter Sally, ble reddet fra et liv i grusomhet og smerte, fikk ekstremt tiltrengt medisinsk behandling fra APSCA Animal Hospital og har nå fått et nytt hjem takket være dette samarbeidet, sier visepresident for ASPCA, Howard Lawrence, til WABC.

I tillegg til fengselsstraffen må Martinez registrere seg som dyremishandler i et statlig register og har ikke lov til å eie et dyr de nærmeste fem årene.

Også i Norge har personer blitt dømt til fengsel for dyremishandling det siste året. I februar ble en 17 år gammel gutt dømt til to års fengsel etter å ha mishandlet og drept dyr i årevis.

(Dagbladet/NTB)